Podczas ubiegłorocznej konferencji naukowej w pałacu Tyszkiewiczów w Połądze wygłosiłam referat o nawykach żywieniowych Tyszkiewiczów rezydujących w XIX w. na Litwie (opublikowany w: „Genealogija, heraldika ir veksilologija”, nr 1 (3)/2023). Moja teza brzmiała, iż to, co u kogo stało na stole, zależało nie tylko od sytuacji społecznej i kieszeni gospodarza. Wpływały na to także m.in.: […]
Smaki i zapachy dawnej kuchni, nie tylko u Tyszkiewiczów
kurierwilenski.lt 3 godzin temu
Zdjęcie: Landwarów, jedna z siedzib rodu Tyszkiewiczów. Czym zajadano się w landwarowskiej jadalni?
- Strona główna
- Kuchnia
- Smaki i zapachy dawnej kuchni, nie tylko u Tyszkiewiczów
Powiązane
Polecane
Znana marka suplementów diety już dostępna w Polsce
1 godzina temu
Semaglutyd wykazał skuteczność w leczeniu MASH
21 godzin temu
Mówili o cukrzycy
1 dzień temu