Smak dzieciństwa w PRL-u. Ten rodzinny przepis na racuchy zawsze wychodzi
Zdjęcie: Stos gorących, puszystych racuchów oprószonych cukrem pudrem, ułożonych na talerzu, z widoczną złocistą i lekko przypieczoną skórką.
Racuchy to jedno z najbardziej rozpoznawalnych i lubianych dań kuchni polskiej. Polskie pancakes - delikatne, puszyste i lekko rumiane, kojarzą się z domowym ciepłem, wakacjami u babci na wsi, zapachem drożdży i prostotą codziennego gotowania. Dziś powracają jako modny comfort food, a moja mama potrafi zrobić je puszyste i miękkie.

![Ten trik uratuje ci sernik aż do Trzech Króli. Mało kto o nim wie [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2024/07/Ciasto.jpg)
![BOCHNIA. Przedsiębiorcy podzielili się z potrzebującymi [ZDJĘCIA]](https://bochniazbliska.pl/wp-content/uploads/2025/12/DSC_1135_wynik.jpg)












