Dziś w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach można było poczuć, iż święta są już blisko. W szkole unosiły się zapachy słodkich i wytrawnych potraw, bo odbyła się trzecia edycja rodzinnego gotowania.
Uczniowie zaprosili swoich najbliższych – mamy, siostry, babcie – i razem przygotowali wigilijne klasyki: zupę grzybową, barszcz, makowiec, pierogi w kilku odsłonach, rybę po grecku, sandacza z kaszą i grzybami, pieczonego łososia, krokiety oraz świąteczne ciasta i torty.
Do rywalizacji stanęło dwadzieścia dwuosobowych drużyn. W jury zasiedli Mateusz Wrzyciel, Roch Ogiński, Piotr Ogiński, Lech Sikorski, Łukasz Wylenżek i Tomasz Dudek. Starosta Tarnogórski Adam Chmiel oraz Członek Zarządu Dariusz Szopa odwiedzili uczestników podczas pracy, zaglądając do ich stanowisk.
Nagrody trafiły do wszystkich drużyn, a specjalne wyróżnienie Starosty otrzymały Natalia Ptasik i Natalia Gliwa.
W kategorii Wytrawne Smaki Świąt:
- Vitali Vaskowych
- Maja Jonecko
- Martyna Jendryszczyk
W kategorii Słodkie Smaki Świąt:
- Sebastian Kuczka
- Weronika Obstój
- Kateryna Syzarowa
Gratulujemy wszystkim. Cieszy nas, iż młodzież tak chętnie angażuje się w świąteczne gotowanie i tworzy razem atmosferę, którą już dziś było czuć w całej szkole.

































