Rodzinne gotowanie w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach

powiat.tarnogorski.pl 1 godzina temu

Dziś w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach można było poczuć, iż święta są już blisko. W szkole unosiły się zapachy słodkich i wytrawnych potraw, bo odbyła się trzecia edycja rodzinnego gotowania.

Uczniowie zaprosili swoich najbliższych – mamy, siostry, babcie – i razem przygotowali wigilijne klasyki: zupę grzybową, barszcz, makowiec, pierogi w kilku odsłonach, rybę po grecku, sandacza z kaszą i grzybami, pieczonego łososia, krokiety oraz świąteczne ciasta i torty.

Do rywalizacji stanęło dwadzieścia dwuosobowych drużyn. W jury zasiedli Mateusz Wrzyciel, Roch Ogiński, Piotr Ogiński, Lech Sikorski, Łukasz Wylenżek i Tomasz Dudek. Starosta Tarnogórski Adam Chmiel oraz Członek Zarządu Dariusz Szopa odwiedzili uczestników podczas pracy, zaglądając do ich stanowisk.

Nagrody trafiły do wszystkich drużyn, a specjalne wyróżnienie Starosty otrzymały Natalia Ptasik i Natalia Gliwa.

W kategorii Wytrawne Smaki Świąt:

  1. Vitali Vaskowych
  2. Maja Jonecko
  3. Martyna Jendryszczyk

W kategorii Słodkie Smaki Świąt:

  1. Sebastian Kuczka
  2. Weronika Obstój
  3. Kateryna Syzarowa

Gratulujemy wszystkim. Cieszy nas, iż młodzież tak chętnie angażuje się w świąteczne gotowanie i tworzy razem atmosferę, którą już dziś było czuć w całej szkole.

Idź do oryginalnego materiału