Regionalne potrawy Śląska. Historia na talerzu i kulinarne inspiracje
newsweek.pl 3 tygodni temu
Zdjęcie: Kluski śląskie
Rolady, karminadle, wodzionka, szałot, ciapkapusta... Co kryje się pod tajemniczymi nazwami tradycyjnych śląskich potraw? Warto sprawdzić i przekonać się, iż przepisy mające sto lub więcej lat świetnie sprawdzają się choćby w XXI wieku.
- Strona główna
- Kuchnia
- Regionalne potrawy Śląska. Historia na talerzu i kulinarne inspiracje
Powiązane
Kuchnia: zakwas wg. państwa G.
2 godzin temu
Idealny sernik bez pęknięć? Wystarczy unikać tych błędów
2 godzin temu
Polecane
Fiberokolonoskopia a kolonoskopia - czym się różnią?
4 godzin temu
Łódzcy naukowcy wspierają pacjentów z cukrzycą
12 godzin temu
Co może zapewnić komfort pacjenta po kolonoskopii?
13 godzin temu











