
Puszysta babka cynamonka
Przepis na przepyszną, puszystą, mięciutką ucieraną babkę z masą cynamonową.
Jeśli uwielbiasz zapach świeżo pieczonego ciasta i ciepłą nutę cynamonu unoszącą się w kuchni, ta maślana babka cynamonka to przepis, który koniecznie musisz wypróbować! To połączenie delikatnego, puszystego ciasta z aromatycznym cynamonowym twistem sprawia, iż każdy kęs rozpływa się w ustach. Idealna do kawy, herbaty albo jako słodkie śniadanie w leniwy weekend.
Ta miękka babka z masłem i cynamonem to kwintesencja domowego wypieku – prosta, pachnąca, pełna smaku. Przygotujesz ją z łatwo dostępnych składników, a efekt zachwyci każdego – zarówno domowników, jak i gości. Gwarantuję, iż po pierwszym upieczeniu ten przepis na babkę cynamonkę stanie się Twoim ulubionym!


![Jak przedłużyć świeżość masła? Proste triki, które działają naprawdę długo! [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2025/12/c42ef289-4fec-4acb-a0aa-5ddb4ea643c2-1.jpg)





![To dlatego makowiec pęka i wysycha. Oto, jak temu zapobiec [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2020/11/Makowiec.jpg)







