Ciepłe, wiosenne popołudnia i wieczory to doskonały czas na rozpoczęcie biesiad w plenerze. Jednak, aby spotkanie było udane, nie może zabraknąć na nim smacznego menu. Oprócz aromatycznego mięsa, muśniętych ogniem warzyw i lekkich sałatek, na talerzu nie może zabraknąć chrupiącego pieczywa. Złociste, miękkie w środku bułeczki zdecydowanie wynoszą każde spotkanie przy ruszcie na wyższy poziom – szczególnie, jeżeli sami je wypieczemy w domu.
Kiedy na grillu skwierczy mięso, a w powietrzu unosi się aromatyczna woń przypraw, domowe, chrupiące pieczywo stanowi kropkę nad i wiosennego biesiadowania. Własnoręcznie przygotowane bułeczki nie tylko obłędnie pachną, ale i dodają każdej potrawie nuty domowego ciepła i świeżości. Co ważne, samodzielne wypieczenie ich wcale nie jest trudne, o ile mamy odpowiednie składniki. W tym kontekście warto wyróżnić Mąkę Na Bułeczki z Młyna Jaczkowice.
Gorące i zdrowe jak słońce!
Samodzielne wypiekanie pieczywa, to nie tylko satysfakcja z własnoręcznego tworzenia, ale też pełna kontrola nad tym co trafia na nasz stół. Wybierając wyłącznie wysokiej jakości składniki, mamy pewność, iż domowe bułki będą pełne niezbędnych wartości odżywczych.
Aromatyczne, zdrowe i smaczne pieczywo zaczyna się od dobrze dobranej mąki. W domowych wypiekach doskonale sprawdzi się Mąka Na Bułeczki typu 650 z linii Domowa Piekarnia. Powstaje ona z najlepszych odmian pszenicy, uprawianych na żyznych ziemiach Dolnego Śląska. Doskonałe tereny doliny Odry, a także wieloletnie doświadczenie i wiedza specjalistów, wpływają na wysoką jakość produktu, a co za tym idzie – doskonały smak naszych wypieków.
Mąki Na Bułeczki typu 650 wyróżnia się kremową barwą, która nadaje wypiekom delikatny, złoty odcień. Z kolei dzięki nieprzekraczającej 0,70% zawartości popiołu, wypieki zyskują sprężystość oraz cenne wartości odżywcze, w tym błonnik, sole mineralne oraz witaminy z grupy B i E.
Dobre, bo polskie
Domowe wypieki to znakomita alternatywa kupnego pieczywa – nie tylko ze względu na często lepszy skład, ale także smak, świeżość i cenę. Samodzielnie przygotowane bułeczki zachwycają połączeniem chrupiącej skorupki i miękkiego wnętrza, stając się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Odnajdą się nie tylko na grillowym stole, ale także jako część codziennych śniadań, podwieczorków a choćby obiadów.
Mąka Na Bułeczki „Domowa Piekarnia” z Młyna Jaczkowice stanowi nie tylko najważniejszy składnik aromatycznego pieczywa, ale także udanych, grillowych spotkań. Jej wysoka jakość pochodzi z najlepszych odmian polskiej pszenicy i żyznych dolnośląskich ziemi. Dzięki temu domowe wypieki stają się nie tylko zdrowym i apetycznym elementem codziennego menu, ale również wyrazem rodzinnych tradycji. Świeże, chrupiące bułki przygotowane z tej mąki mogą zdecydowanie zastąpić na stole sklepowe pieczywo, wnosząc do codziennych posiłków niepowtarzalny smak, świeżość i to co w polskim domu najcenniejsze – ciepło i szacunek do jakościowych produktów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Mąka Na Bułeczki*
Wartość energetyczna
1495 kJ / 352 kcal
Tłuszcz
1,4 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0,3 g
Węglowodany
70,7 g
W tym: cukry
0,5 g
Błonnik
2,7 g
Białko
12,9 g
Sól
<0,005 g
Mąka Na Bułeczki Domowa Piekarnia
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybutor: P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Cena: od 3,50 zł
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE to producent mąki, który stosuje rozbudowany system kontroli jakości obejmujący każdy etap produkcji mąki i otrąb począwszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie. Młyn Jaczkowice położony jest wśród żyznych pól doliny Odry, które słyną z uprawy znakomitej pszenicy, wykorzystywanej do produkcji najwyższej jakości mąk. Produkty marki są wyróżniane licznymi certyfikatami przyznawanymi przez czołowych ekspertów żywienia.
www.mlynjaczkowice.pl