Por – podlaskie warzywo, które uratuje wątrobę

ddb24.pl 3 godzin temu
Badania wykazały, iż regularne spożywanie pora może obniżać poziom tłuszczu w wątrobie i redukować stan zapalny. Sięgaj po niego kilka razy w tygodniu – porcja 100 g wystarczy, by odczuć różnicę! Osoby z wrażliwym układem pokarmowym powinny wybierać łagodniejszą, białą część warzywa. Dlaczego por to jesienny skarb?


Jesień to czas, kiedy metabolizm zwalnia, a organizm może sygnalizować potrzebę regeneracji zmęczeniem, ospałością i problemami z trawieniem. jeżeli Twoja cera poszarzała, to znak, iż warto odciążyć wątrobę. Rozwiązanie jest proste! Sięgnij po pora – niepozorne warzywo, które działa jak naturalny detoks i wspomaga wątrobę lepiej niż niejeden suplement. Por (bliski kuzyn czosnku i cebuli) jest idealnym sprzymierzeńcem w walce z jesiennym spadkiem formy. Składa się aż w 90% z wody, doskonale nawadnia i ma zaledwie 30 kcal na 100 g. Jest bogaty w błonnik, witaminy (C, B1, B2, A) i minerały (potas, żelazo). Inna ważna cecha tego warzywa to adekwatności detoksykacyjne , a dekret jego zdrowotnej mocy tkwi w unikalnym składzie.

A czym por się wyróżnia? Po pierwsza zawiera związki siarki, które pomagają w detoksykacji organizmu i aktywnie chronią komórki wątroby
Idź do oryginalnego materiału