Polacy nie są gotowi na to mięso. Słynny szef kuchni wskazuje jednoznacznie

styl.interia.pl 2 godzin temu
Zdjęcie: Witek Iwański prowadzi na warszawskiej Pradze restaurację hub.praga


Gdy trzy lata temu otwierał restaurację hub.praga, miał w sobie dużo zapału i głowę pełną pomysłów. - Po zobaczeniu pierwszego serwisu byłem załamany i uznałem, iż muszę wszystko zrobić na nowo - wspomina w rozmowie z Interią tamten niełatwy czas. Dziś Witek Iwański, zdobywca międzynarodowych nagród, utytułowany między innymi gwiazdką Michelin i uznawany za jednego z najzdolniejszych szefów kuchni młodego pokolenia, skupia się na lokalnych produktach, wciąż poszukując nowych smaków, serwuje gościom między innymi warszawskie melony i polski kawior. Wszystko to w sercu warszawskiej Pragi, miejsca o specyficznej reputacji.
Idź do oryginalnego materiału