Pierogi z farszem z kasztanów i żurawiny

tygodnikprogram.com 10 godzin temu

Składniki na ciasto:

  • 300 g mąki pszennej,
  • 150 ml ciepłej wody,
  • 2 łyżki oleju

Składniki na farsz:

  • 200 g gotowanych kasztanów jadalnych,
  • 100 g suszonej żurawiny,
  • 1 łyżka miodu,
  • 50 ml śmietanki 30%

Przygotowanie:

  • Zagnieć elastyczne ciasto z mąki, wody i oleju.
  • Odstaw na 30 minut.
  • Zblenduj kasztany z żurawiną, miodem i śmietanką.
  • Rozwałkuj ciasto, wykrawaj kółka, nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.
  • Gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną.
  • Podawaj polane masłem z odrobiną cynamonu.
Idź do oryginalnego materiału