„Rarytas lubuski w podróży” to projekt koordynowany przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego. Na trasach można odkrywać lokalne winnice, pasieki, piekarnie, muzea i restauracje, poznając tradycyjne produkty i smaki regionu, np. słynne wino lubuskie, miód, czy tradycyjne potrawy jak salceson wiejski czy gołąbki. Szlaki są zróżnicowane i obejmują m.in. trasy wina, miodu, tradycyjnych potraw, a choćby połączenia z rękodziełem, jogą czy historią… jak smakuje lubuskie?
O projekcie „Rarytas lubuski w podróży”
zachod.pl 8 godzin temu
Zdjęcie: O projekcie „Rarytas lubuski w podróży”
- Strona główna
- Kuchnia
- O projekcie „Rarytas lubuski w podróży”
Powiązane
Nie może kłamać pod osłoną
1 godzina temu
Rozdział dwudziesty pierwszy / missnobody
2 godzin temu
Polecane
Probiotyki donosowe w leczeniu zapalenia płuc
8 godzin temu
Nagłe omdlenia. Kiedy mogą być niebezpieczne?
9 godzin temu
Konferencja Prehabilitacja 2025. Czym dalej w las…
13 godzin temu