„Rarytas lubuski w podróży” to projekt koordynowany przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego. Na trasach można odkrywać lokalne winnice, pasieki, piekarnie, muzea i restauracje, poznając tradycyjne produkty i smaki regionu, np. słynne wino lubuskie, miód, czy tradycyjne potrawy jak salceson wiejski czy gołąbki. Szlaki są zróżnicowane i obejmują m.in. trasy wina, miodu, tradycyjnych potraw, a choćby połączenia z rękodziełem, jogą czy historią… jak smakuje lubuskie?
O projekcie „Rarytas lubuski w podróży”
zachod.pl 3 miesięcy temu
Zdjęcie: O projekcie „Rarytas lubuski w podróży”
- Strona główna
- Kuchnia
- O projekcie „Rarytas lubuski w podróży”
Powiązane
IMag Kitchen 1/2025
1 godzina temu
Nowy kebab w Płocku. Otwarcie już w sobotnie południe
1 godzina temu
Polecane
Co może mieć wpływ na zdrowie naszych oczu?
9 godzin temu
Cukrzycowy obrzęk plamki (DME)
9 godzin temu










