Dzięki wewnętrznemu aparatowi o wysokiej rozdzielczości wiesz, co chcesz ugotować Piekarnik precyzyjny Anova 2.0 aby zasugerować, które tryby i temperatury zapewnią najlepsze rezultaty. The oryginalny piekarnik precyzyjny Anova zadebiutowała w cenie 599 USD, ale dostępna dzisiaj wersja 2.0 za 1199 USD dodaje mile widziane ulepszenie do blatowego pieca konwekcyjno-parowego, który może przygotowywać jedzenie przy użyciu unikalnej kombinacji ciepła mokrego i suchego. Anova twierdzi, iż będzie dostępna bezpośrednio, ale w tej chwili wymienia tylko symbol zastępczy strona rejestracyjna.
Piekarniki wielofunkcyjne, takie jak Anova Precision Oven 2.0, są częściej używane w restauracjach przez profesjonalnych szefów kuchni, więc dawanie domowym kucharzom sugestii, jak najskuteczniej z nich korzystać, potencjalnie pomoże skrócić czas uczenia się. Ale dodatkowe rozwiązania piekarnika mają znacznie wyższą cenę.
Wewnętrzna kamera piekarnika Precision Oven 2.0 potrafi rozpoznać żywność i podsunąć sugestie dotyczące gotowania, a choćby powiadomić Cię, kiedy nadejdzie czas czyszczenia.Zdjęcie: Anova
Anova oferuje również opcjonalną aplikację, która może wykorzystać kamerę urządzenia mobilnego do identyfikacji zapakowanej żywności i zalecić najlepszą metodę gotowania, zapewniając jednocześnie dostęp do dodatkowych przepisów i obrazu wideo na żywo z wnętrza piekarnika.
Dostęp do przepisów za pośrednictwem aplikacji jest zablokowany w ramach subskrypcji wynoszącej 1,99 USD miesięcznie lub 9,99 USD rocznie. Anova twierdzi, iż dodatkowe funkcje wykorzystujące kamerę dodaną do piekarnika „wkrótce zostaną udostępnione”, w tym przypomnienia o konieczności dokładnego czyszczenia wnętrza piekarnika i wykrywaniu błędów w gotowaniu, zanim potrawa ulegnie zniszczeniu. Nic nie wskazuje na to, iż będą one dodatkowo kosztować. Jednak kiedy Anova niedawno wprowadziła subskrypcję swoich popularnych kuchenek sous videzapewnia płatne funkcje, takie jak zdalne sterowanie, dla nowych klientów, przy jednoczesnym zachowaniu bezpłatnego dostępu dla starszych właścicieli.
Sugestie dotyczące gotowania można także wyświetlać za pośrednictwem aplikacji Anova podczas skanowania zapakowanej żywności.Zdjęcie: Anova
Wieloaspektowe podejście do gotowania w piekarniku Anova Precision Oven 2.0 zwiększa wszechstronność w porównaniu z podobnymi urządzeniami do pieczenia na blacie, takimi jak frytkownice powietrzne czy tostery. Można go używać do pieczenia chleba, pieczenia całego kurczaka, smażenia na powietrzu mrożonych frytek, suszenia owoców czy gotowania metodą sous vide bez worków i kąpieli wodnej.
Z oryginalnej wersji przeniesiono trzy czujniki temperatury wewnętrznej, które mogą utrzymać żądaną temperaturę gotowania z dokładnością do pół stopnia. Ale nowy model 2.0 wprowadza także „ulepszony wtrysk pary” ze zbiornika wody z boku i ulepszone elementy grzejne na spodzie piekarnika.
Source link