Celebrowanie Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania odbyło się w Zespole Szkół nr 2 w Lubartowie. Akcja miała na celu promowanie zasad zdrowego jedzenia oraz dobrych nawyków żywieniowych. Na ten dzień młodzież przygotowała materiał edukacyjny. Każdy, kto zdecydował się wypełnić krótką ankietę on-line, w zamian otrzymał pyszne jabłko. W niecodziennym działaniu wzięli udział uczniowie z klasy 3g i 3m: Amelia, Aleksandra, Barbara, Emilia, Gabriela, Joanna, Marlena, Milena, Zofia, Zuzanna, Konrad i Krzysztof. Organizatorką i koordynatorką wydarzenia była niezastąpiona nauczycielka geografii, Pani Monika Jarosz.
-Działanie cieszyło się dużym zainteresowaniem i wpisało się w tradycje naszej szkoły. Serdecznie dziękujemy wszystkim zaangażowanym i mamy nadzieję, iż zobaczymy się w kolejnych prozdrowotnych akcjach!– podsumował akcję dyrektor szkoły Zbigniew Sajda.
Emilia z 3g













