W ostatnich miesiącach o czekoladzie mówiło się przede wszystkim w kontekście rosnących w zawrotnym tempie cen kakao. Teraz głośno jest również o zupełnie nowym podejściu do produkcji tego słodkiego przysmaku. W czekoladzie 2.0, nad którą pracują naukowcy, maksymalnie wykorzystywane są składniki owocu kakaowca, m.in. soku z miąższu i części łupiny. Nowy produkt ma więcej wartości […]
Naukowcy stworzyli zdrowszą odmianę czekolady
swiatlekarza.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Naukowcy stworzyli zdrowszą odmianę czekolady
Powiązane
Ponad 100 palet darów zebrano w 7 dni w Gorzowie
1 godzina temu
Ewa Wachowicz: Domowa pizza na mące orkiszowej
1 godzina temu
Polecane
Są gorsze niż cukier. Przez lata żyliśmy w błędzie
2 godzin temu
Czy ksylitol z kukurydzy jest zdrowy?
19 godzin temu
Co się dzieje po wypiciu octu?
1 dzień temu