Naomi Pomroy, gwiazda programu „Top Chef Masters” i wielokrotnie nagradzana szefowa kuchni, zginęła w wypadku na nartach wodnych na rzece w Oregonie.

biotworzywa.com.pl 2 miesięcy temu

Władze podały, iż Naomi Pomeroy, wielokrotnie nagradzana szefowa kuchni, która pomogła umieścić Portland na mapie jako kierunku kulinarnego i brała udział w programie „Top Chef Masters”, utonęła w wypadku dętki. Miała 49 lat.

Pomeroy utonęła w sobotni wieczór w rzece Willamette w pobliżu Corvallis po tym, jak grupa, z którą pływała, utknęła w wodzie przez odsłonięty zaczep. – poinformowało biuro szeryfa hrabstwa Benton Kapitan Chris Davitt powiedział, iż Pomeroy została wciągnięta pod wodę i przypięta do liny przymocowanej do niej deski wiosłowej. Grupa połączyła ze sobą dętki i deskę wiosłową.

Władze poinformowały, iż udało im się bezpiecznie wyłowić z plaży dwie inne osoby i przewieźć je na łódź, aby popłynąć.

Kliknij tutaj, aby wyświetlić powiązane multimedia.

Kliknij aby rozszerzyć

Biuro szeryfa twierdzi, iż przez cały czas pracuje nad odzyskaniem ciała Pomeroya. Przeszukał okolicę dzięki sonaru, podwodnych kamer i dronów, ale nie mógł go znaleźć ze względu na ciężki gruz.

Uczestniczka „Top Chef Masters”, Naomi Pomeroy, pojawia się w odcinku 309: „A Soldier’s Story”.

Nicole Wilder/NBCU Photo Bank/NBCUniversal za pośrednictwem Getty Images


„Zobowiązuję się odszukać Naomi i zwrócić ją do domu, rodziny i bliskich” – oznajmił w oświadczeniu szeryf Jeff Van Arsdale. oświadczenie„Chciałbym podziękować wszystkim zaangażowanym w misję poszukiwawczą i ratowniczą oraz wsparcie w tym trudnym czasie”.

Biuro szeryfa ostrzegło ludzi, aby nie przywiązywali się do paddleboardu, jeżeli nie ma on paska do szybkiego odpinania, i odradzało wiązanie ze sobą dwóch lub więcej dętek, ponieważ oznacza to, iż każda osoba musi mieć kamizelkę ratunkową.

Korpus piechoty morskiej stanu Oregon odnotował w ostatnich latach „pojawiającą się tendencję” do zgonów ludzi, ponieważ smycz na stojącej desce wiosłowej zaplątała się w krzaki lub inne śmieci w rzekach.

„Większość pasków na kostkę używanych przez użytkowników paddleboardów nie jest zaprojektowana z myślą o szybkim odpinaniu” – powiedział we wtorkowym oświadczeniu Brian Paulsen, dyrektor programu bezpieczeństwa łodzi w agencji. Dodał, iż w talii noszone są gwałtownie odpinane pasy, przeznaczone do stosowania w poruszającej się wodzie.

Pomeroy zyskał kultową pozycję na scenie kulinarnej w Portland po otwarciu Beast w 2007 roku. Tam goście mogą delektować się sześciodaniową kolacją prix fixe serwowaną przy wspólnych stołach, zaprojektowaną w oparciu o zamiłowanie Pomeroya do rozbierania całych zwierząt.

Restauracja umożliwiła Pomeroy zdobycie prestiżowej nagrody Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni na północnym zachodzie w 2014 roku, mniej więcej w tym samym czasie, gdy Portland zyskiwała na popularności jako kierunku turystycznego ze względu na swoją scenę kulinarną, naturalne piękno i egzotyczną reputację. Restauracja została zamknięta podczas pandemii koronaawirusa, ale Pomeroy niedawno otworzył nowy sklep z mrożonymi kremami.

Pomroy była również znana z występów w programach kulinarnych, w tym „Top Chef Masters”, a wraz z mężem była właścicielką baru koktajlowego Expatriate w Portland. W poniedziałek bar jest nieczynny, KOIN-TV, spółka zależna CBS Według doniesień żałobnicy zostawili kwiaty i wspomnienia poza miejscem pracy.

Uczestniczka Naomi Pomeroy pojawia się w 301. odcinku „Top Chef Masters”.

Nicole Wilder/NBCU Photo Bank/NBCUniversal za pośrednictwem Getty Images


Heather Wahlberg, właścicielka restauracji naprzeciwko Expatriate i pracująca w tej branży od ponad dziesięciu lat, powiedziała KOIN-TV, iż Pomeroy „uczynił scenę kulinarną Portland taką, jaką jest dzisiaj”. Powiedziała, iż ​​skontaktowała się z restauracją Expatriate, aby zapewnić jej potrzebną pomoc.

Powiedziała, iż ​​nagłe odejście Pomeroya „przypomina o kruchości życia”.

„Była znakomitą kucharką” – powiedział stacji Gary Okazaki, bloger kulinarny z Portland. „A kiedy napiszą historię sceny kulinarnej Portland, będzie miała ona swój własny rozdział”.

Przedstawiciel USA Earl Blumenauer z Oregonu wydał oświadczenie, w którym nazwał śmierć Pomeroya tragiczną stratą.

„Naomi była nie tylko niesamowitą szefową kuchni i przedsiębiorcą, była także niesamowitym człowiekiem” – powiedziała Blumenauer. „Jej wpływ sięgał daleko poza Portland, gdzie pomogła ugruntować nasze przywództwo i reputację w zakresie doskonałości kulinarnej”.

więcej

Idź do oryginalnego materiału