Magda Gessler od lat króluje w polskiej gastronomii. Jest restauratorką, jurorką programów kulinarnych i prowadzącą „Kuchenne Rewolucje” – format, który odmienił oblicze wielu lokali w całej Polsce. Jej przepisy niezmiennie cieszą się ogromnym zainteresowaniem, a każda publikacja w mediach społecznościowych błyskawicznie zyskuje popularność. W święta jej kulinarne inspiracje rozchodzą się jak świeże bułeczki – a adekwatnie jak... pierogi z grzybami!
Ale Gessler nie tylko gotuje – równie dobrze, jak smaki, czuje estetykę. Jej dekoracje są równie wyraziste jak potrawy. W tym roku pokazała, iż świąteczny klimat można stworzyć także dzięki oryginalnym, jadalnym ozdobom. Takiej choinki jak u restauratorki, jeszcze nie widzieliście!
Zaskakujące choinki z truskawek – świąteczny hit Magdy Gessler
Klasyczna choinka z bombkami to banał? Zainspiruj się ozdobą Magdy Gessler, którą gwiazda TVN zaprezentowała na swoim Instagramie. Jej choinka jest kreatywna, kolorowa, smakowita – i zupełnie inna niż wszystko, co zwykle widzimy w grudniu. A do tego w pełni jadalna, bo zrobiona z truskawek,
Truskawkowe choinki pojawiły się na Instagramie restauratorki i jesteśmy pewnie, iż będą hitem tegorocznych świąt.
Jak zrobić choinkę z truskawek? Oto przepis!
Aby wykonać efektowną choinkę z truskawek w stylu Magdy Gessler, potrzebujesz tylko kilku składników i odrobiny cierpliwości.
Składniki i materiały:
Truskawki świeże
Styropianowy stożek owinięty folią aluminiową
Wykałaczki lub patyczki do szaszłyków podzielone na krótsze fragmenty
Dekoracje: listki mięty, jadalny brokaty, cukier puder lub lukier
Sposób przygotowania:
Przygotuj bazę – stożek powinien być stabilny, osadzony na twardym talerzu lub podstawce.
Następnie truskawki nabijaj na wykałaczki, a potem wbijaj je w stożek, zaczynając od dołu. Możesz też najpierw wbić wykałaczki i na nie nabijać owoce. Jak będzie Ci wygodniej.
Układaj truskawki ciasno obok siebie, aby zakryły całą powierzchnię.
Udekoruj choinkę wedle uznania – listki mięty mogą imitować igły, a cukier puder - śnieg.
Gotowe!













