Nagrodzono najsmaczniejsze przetwory. Kolejna edycja konkursu kulinarnego „Z babcinej spiżarni” (ZDJĘCIA)

ekspresjaroslawski.pl 2 tygodni temu

Gala finałowa 14. Konkursu Przetworów Tradycyjnych Powiatu Jarosławskiego „Z babcinej spiżarni” odbyła się w niedzielę, 26 października, w stolicy powiatu – Jarosławiu. W tegorocznej edycji konkursu, który nawiązuje do dziedzictwa kulinarnego ziemi jarosławskiej, wzięło udział 16 Kół Gospodyń Wiejskich z całego powiatu. W komisji konkursowej zasiedli: Dorota Gunia, Krzysztof Zieliński, Grzegorz Janiszewski, Wioletta Stoch i Marzena Pawlik. Jury wyłoniło laureatów w trzech głównych kategoriach: warzywa, owoce oraz mięsa i ryby. Przyznane zostały również wyróżnienia: „Smak Starosty”, „Smak Burmistrza” i „Smak Posła”, nagrody specjalne przyznawane przez gospodarza i gości honorowych. Przed samym konkursem odbyła się konferencja podsumowująca realizację projektu Interreg Polska – Słowacja „Karpacka kuchnia w stylu zero waste”, współfinansowanego ze środków Unii Europe

Idź do oryginalnego materiału