Czasy PRL-u, również w zakresie kulinarnym, były ciężkie. Oczywiście największym źródłem tych kłopotów były braki w dostępności produktów spożywczych, w szczególności mięsa. Właśnie z tego powodu gospodynie musiały wykazać się dużą kreatywnością w kuchni. Poznaj przepis na kotlety rzymskie, które były hitem w PRL-u.
Na stołach w PRL był częściej niż schabowy. Dziś nikt o nim nie pamięta
top.pl 3 dni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Na stołach w PRL był częściej niż schabowy. Dziś nikt o nim nie pamięta
Powiązane
Pracowała na Oktoberfest. Udźwignęła 17 litrów piwa
26 minut temu
Indie w Chmielu. Na stołach dal i palak
54 minut temu
Dary z Lubczyny pojadą do powodzian. Trzy busy
1 godzina temu
Polecane
Najczęstsze choroby chomika – dżungarskiego, syryjskiego
15 godzin temu
Insulina czy insuliny?
22 godzin temu