Kuchenne Rewolucje z Koronowa już w czwartek. Restauracja Nasze Smaki to dziś Bistro Gęsiarka

metropoliabydgoska.pl 1 dzień temu

Już w czwartek zostanie wyemitowany odcinek Kuchennych Rewolucji z Koronowa. Słynna restauratorka Magda Gessler w listopadzie odwiedziła lokal „Nasze Smaki”, zmieniając go w „Bistro Gęsiarka”. Jakie będą efekty jej wizyty?

Obecnie w telewizji TVN pokazywany jest już 30 sezon Kuchennych Rewolucji. W ostatnich latach Magda Gessler upodobała sobie województwo kujawsko-pomorskie. W 2023 roku po raz pierwszy w historii programu przyjechała do Bydgoszczy, zmieniając Gusto w Dzikowisko. W tym samym sezonie odwiedziła też Żnin, gdzie po jej wizycie powstał Bar Mój Schaboszczak. W 29 sezonie Kuchenne Rewolucje zagościły w Toruniu – Bistro PodNiebienie oraz we Włocławku – Kacze Sekrety.

W listopadzie informowaliśmy, iż Magda Gessler przyjechała do Koronowa. Celem jej wizyty była Restauracja Nasze Smaki przy ulicy Pomianowskiego 3, która niedługo zmieniła się w „Bistro Gęsiarka”. Sama prowadząca program poinformowała, iż w Koronowie powstał nowy punkt na mapie Polski, gdzie to gęś jest bohaterem. W lokalu odbyła się wówczas także uroczysta kolacja.

Na emisję programu trzeba była zaczekać parę miesięcy. 30 sezon Kuchennych Rewolucji jest emitowany od lutego. W pierwszych dwóch odcinkach pokazano restaurację „Schab w panierce” w Borysławicach oraz „Basztę” w Świdnicy. Teraz wiadomo już, iż w trzecim odcinku zaprezentowana zostanie Restauracja Nasze Smaki w Koronowie.

Restauracja Nasze Smaki z Koronowa w Kuchennych Rewolucjach TVN

Na początku programu poznamy 26-letniego Mike’a. Wbrew pozorom właściciel restauracji urodził się w kraju nad Wisłą i jest synem Anety oraz Jarosława. – Moje imię to do dzisiaj niewyjaśniony przypadek. Tacie po prostu odbiło – opowiada ze śmiechem młody restaurator, natomiast ojciec tłumaczy, iż inspiracją był Mike Tyson, aby syn był mocny i silny.

Mike postawił jednak na gastronomię, a nie boks. Sześć lat temu zatrudnił się jako kelner w innej restauracji. Pracował tam trzy lata i postanowił otworzyć swój lokal. Tak powstała restauracja Nasze Smaki w Koronowie. Na początku odniósł sukces i pierogi schodziły jak ciepłe bułki, ale z czasem popularność spadła i w niewielkiej miejscowości nie było dostatecznego zainteresowania. Do oferty dodano wówczas dania mięsne, ale to nie chwyciło.

– Miesięczny koszt utrzymania lokalu to jakieś 50 tysięcy. Nie wydaję pieniędzy na nic oprócz wypłat i rachunków. Dla mnie mało co zostaje – mówi Mike, wyjaśniając powody zagoszczenia Kuchennych Rewolucji w Koronowie. Jeszcze przed wizytą Magdy Gessler w lokalu została zatrudniona nowa kucharka 32-letnia Daria. Po jej przybyciu potrawy zaczęły wyglądać lepiej. A jak smakowały? Tego będzie dowiedzieć się, oglądając odcinek Kuchennych Rewolucji.

Kuchenne Rewolucje z Koronowa można już oglądać w serwisie Player.pl. Na razie nie będziemy Wam jednak zdradzać zakończenia. Emisja w telewizji zaplanowana jest na czwartek, 13 marca na godz. 20:50. Wówczas będzie można przekonać się, jak udały się Kuchenne Rewolucje w Restauracji Nasze Smaki.

Czy Bistro Gęsiarka jest otwarte?

Niezależnie od tego, jak potoczył się odcinek Kuchennych Rewolucji, można powiedzieć, iż Bistro Gęsiarka w Koronowie działa do dziś. Na podstawie 235 opinii w Google restauracja ma ocenę 4,6/5. Wizytę w Bistro Gęsiarka poleca też 100 procent z 24 autorów opinii na Facebooku.

Restauracja Bistro Gęsiarka jest otwarta od poniedziałku do niedzieli w godz. 11:00 – 19:00. Już w listopadzie opublikowano menu Bistro Gęsiarka:

Menu Bistro Gęsiarka (po Kuchennych Rewolucjach, listopad 2024)

  • gęś faszerowana wg Magdy Gessler (podawana z sałatą rzymską, grzybami marynowanymi i śliwkami, 550 zł, rezerwacja dzień wcześniej, danie na 4-6 osób),
  • udo z gęsi confit (podawane z zapiekanką z grzybami i musem z czarnej porzeczki, 75 zł, 300 g),
  • siekany kotlet z gęsi (podawany z ziołowymi ziemniaczkami i kapustą modrą, 69 zł, 200 g),
  • pulpety z ryb (podawane z ziemniakami, sosem śmietanowym z kaparami i koprem, kapustą zasmażaną, 49 zł, 180 g),
  • kotlet schabowy marynowany (podawany z puree i kapustą zasmażaną, 44 zł, 150 g),
  • pierogi z mięsem wołowo-gęsim z sosem grzybowym (45 zł, 300 g).
  • Są też dania dziecięce, przystawki, zupy i desery.

Niedawno w Bistro Gęsiarka odbyła się kolacja degustacyjna z okazji Dnia Kobiet. w tej chwili restauracja szuka także kucharza.

Idź do oryginalnego materiału