Kuchenne rewolucje: Via Piada Kraków Magda Gessler ratuje food truck!

granice.pl 3 godzin temu

Magda Gessler odwiedziła już wiele nietypowych restauracji, jednak jej niedawna wizyta w Krakowie to zupełnie nowe wyzwanie. Restauratorka zaproszona została bowiem do food tracka! Jaką metodę na tę nietypową restaurację obierze Magda Gessler? Poznajcie relację z wizyty w Via Pada!

fot. TVN/ Fokus Media

Kiedy przed wieloma laty pojawił się pierwszy odcinek Kuchennych rewolucji, nikt nie spodziewał się, iż Magda Gessler tak bardzo odmieni polską rzeczywistość gastronomiczną. Od 2010 roku minęło już sporo czasu, zmienił się też świat gastronomii. Stąd też zupełnie nowe wyzwanie w 6 odcinku 29 sezonu Kuchennych rewolucji!

Przypomnijmy, co wydarzyło się w Krakowie. Magda Gessler otrzymała zaproszenie od Natalii, młodej restauratorki, która prowadzi nietypowy lokal. Zamiast klasycznej restauracji czy baru, Natalia postawiła na food tracka, popularną formę wśród młodych klientów. Co więcej, kobieta zdecydowała, iż w swoim food tracku nie będzie sprzedawała burgerów czy tradycyjnej pizzy, a zamiast tego postawi na inne popularne we Włoszech danie piadinę.

Piadiny są czymś w rodzaju połączenia pizzy, pieroga calzone oraz kanapki. Można powiedzieć, iż o ile chodzi o popularność, to swoisty, włoski odpowiednik zapiekanki. Klient otrzymuje zamkniętą pizzę, którą z łatwością może zjeść na przykład na leżaku przed food trackiem czy chodząc po mieście. Niestety, mimo dobrego pomysłu, food track pani Natalii nie przynosił oczekiwanego zysku.

Idź do oryginalnego materiału