Kolejny sukces na swoim koncie zanotowało Kościerskie Stowarzyszenie Agroturystyczne „Kościerska Chata”. Organizacja, której szefuje Halina Rogińska została uhonorowana Bursztynowym Laurem Marszałka Województwa Pomorskiego w konkursie „Pomorskie Smaki”. Wyróżnienie przyznano za zupę rybna – rebionka. Kolejna edycja kulinarnego konkursu o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego „Pomorskie Smaki” przeszła już do historii. Komisja oceniająca przygotowane potrawy wyłoniła zwycięzców w pięciu kategoriach. Przypomnijmy, iż głównym celem konkursu jest przede wszystkim szeroko rozumiana popularyzacja dziedzictwa kulturowego naszego regiony. Chodzi w nim również o promowanie produktów żywnościowych, które są wytwarzane z poszanowaniem regionalnych tradycji lub przy wykorzystaniu lokalnych surowców. Dodajmy, iż w kulinarnych zmaganiach mogli wziąć udział przedsiębiorcy, koła gospodyń wiejskich, indywidualni wytwórcy, a także gospodarstwa agroturystyczne, których właściciele prowadzą działalność w zakresie produkcji żywności. Do tegorocznej edycji konkursu zgłoszono ponad 70 produktów, a wszystkie oceniała specjalna komisja. [person:89928]- Wybór nie był łatwy, ponieważ wszystkie propozycje zasługiwały niewątpliwie na wyróżnienie.
Konkurs "Pomorskie Smaki" rozstrzygnięty. Kościerska Chata z nagrodą
koscierski.info 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Konkurs "Pomorskie Smaki" rozstrzygnięty. Kościerska Chata z nagrodą
Powiązane
Bardzo prosta szarlotka. Przepis od siostry Anastazji
1 godzina temu
Polecane
Piwo w aptece. Już sprawdzają, czy to jest legalne
18 godzin temu
Amerykańska fundacja chce znaleźć lek na NZJ
21 godzin temu
Einzigartige Windmühle
22 godzin temu
Są gorsze niż cukier. Przez lata żyliśmy w błędzie
1 dzień temu