15 listopada o godz. 19:00 w Sali Akustycznej Zamku Królewskiego w Niepołomicach odbędzie się kolacja pokazowa pod hasłem „Królewskie Smaki Bony Sforzy”. Wydarzenie organizuje Restauracja Zamek Królewski we współpracy z Chefs Culinar Polska.
Wieczór poprowadzą dwaj kucharze:
- Paweł Wąs – szef kuchni restauracji na Zamku Królewskim w Niepołomicach, wcześniej związany z kilkoma krakowskimi lokalami. W swojej pracy łączy tradycyjne inspiracje z bardziej współczesnymi kompozycjami.
- Tomasz Nakonieczny – szef kuchni i doradca kulinarny Chefs Culinar Polska. Doświadczenie zdobywał w różnych regionach kraju oraz m.in. podczas stażu w restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin.
W programie przewidziano pięciodaniową kolację przygotowaną specjalnie na tę okazję. Część potraw będzie powstawać na oczach uczestników w ramach tzw. live cooking. Dodatkowo dostępna będzie opcja wine pairingu – podawane wina pochodzą z winnicy Majątek Drzewce. Towarzyszyć będzie muzyka na żywo w wykonaniu zespołu Blue Transfer.
Udział w wydarzeniu jest odpłatny, a liczba miejsc ograniczona.

![W Krakowie ruszają prestiżowe targi [ZDJĘCIA]](https://cowkrakowie.pl/wp-content/uploads/2025/11/Targi-HORECA-i-ENOEXPO-2025-4.jpg)









