Nie obtaczaj ryby w takiej mące. Będzie zbyt tłusta, a panierka odejdzie
Zdjęcie: Smażone dzwonka ryby w panierce na patelni z gorącym olejem, widoczne bąbelki tłuszczu świadczące o wysokiej temperaturze i procesie smażenia.
Wydawać by się mogło, iż panierowanie ryby jest dziecinnie proste. Mimo wszystko wykonując tę czynność należy zachować uważność, jeżeli zależy nam na chrupiącej skórce i idealnie soczystym wnętrzu. Kulinarni eksperci stanowczo odradzają używania jednego rodzaju mąki. Może ona sprawić, iż ryba rozleci się jeszcze na patelni.

![W gminie Smyków pamiętali o zapomnianych. Wigilia dla samotnych w Królewcu [wideo, zdjęcia]](https://tkn24.pl/wp-content/uploads/2025/12/W-gminie-Smykow-pamietali-o-zapomnianych.-Wigilia-dla-samotnych-w-Krolewcu-19.jpg)












