Keczup

pyszniegotuj.pl 1 tydzień temu
  1. 1 kg pomidorów umyj i sparz. Zdejmij z nich skórkę i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż je do garnka i podgrzej.
  2. 1 małą cebulę posiekaj i wrzuć do pomidorów. Dodaj posiekany 1 ząbek czosnku oraz 1/2 papryczki chili (bez pestek).
  3. Dodaj 2 łyżeczki musztardy, 3 łyżeczki octu jabłkowego lub winnego, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Gotuj wszystkie składniki ok. 15 minut, następnie zmiksuj je blenderem na gładką masę.
  5. Całość duś ok. 1h mieszając od czasu do czasu do zgęstnienia keczupu.
  6. Gorący keczup przelej do 2 słoików.
Idź do oryginalnego materiału