Gotowe naleśniki w Lidlu wzbudziły wątpliwości klientów. Sieć komentuje

kobieta.gazeta.pl 1 dzień temu
Zdjęcie: Fot. archiwum redakcji//Fot. Adam Stępień / Agencja Wyborcza.pl


Nasz artykuł na temat nowości w Lidlu wzbudził spore zainteresowanie. Jak pisaliśmy, klientów zdziwiło między innymi to, gdzie naleśniki zostały umieszczone. O tę kwestię zapytaliśmy sieć sklepów.
Jakiś czas temu w Lidlu pojawiły się gotowe naleśniki z twarożkiem. Cena za sztukę (100 g) to 1,99 PLN. - Jak za taką cenę, to fajna sprawa - powiedział na swoim nagraniu influencer @testeralgorytmu, który postanowił spróbować, jak smakuje ta przekąska.


REKLAMA


Zobacz wideo Polacy o teściowych:


Lidl: Nie ma potrzeby trzymania tego towaru w lodówce
Pod jego filmem pojawiło się wiele komentarzy. Ludzi zdziwił między innymi fakt, iż naleśniki nie znajdują się w lodówce. Co na to biuro prasowe sieci Lidl? Jak dowiadujemy się z odpowiedzi, jaką otrzymała nasza redakcja, gotowe naleśniki z twarożkiem to jedne z przekąsek wypiekanych na miejscu w sklepie w formie Bake-off.
"Podobnie jak w przypadku innych słodkich przekąsek z naszej oferty, na przykład ciastek z jabłkiem lub croissant, nie ma konieczności trzymania tego towaru w lodówce. Przechowujemy go zgodnie z naszymi restrykcyjnymi regulacjami oraz badaniami w zakresie bezpieczeństwa produktu. Warto również zaznaczyć, iż produkty te sprzedajemy na bieżąco, w ciągu dnia, w którym zostały wypieczone i ułożone na sklepowych półkach" - poinformowało nas biuro prasowe Lidla.


"Certyfikacja jest potwierdzeniem spełnienia wysokich standardów"
Jak czytamy w komunikacie, codzienną misją sieci jest zapewnianie konsumentom produktów spożywczych i najpotrzebniejszych artykułów w niskiej cenie, wyprodukowanych w sposób zrównoważony. "Dbamy o to, aby oferta Lidl Polska była atrakcyjna dla klientów. Jednocześnie stawiamy na wysoką jakość oraz bezpieczeństwo oferowanych artykułów spożywczych. Zarówno w przypadku produktów markowych, jak i marek własnych, współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami, posiadającymi certyfikaty IFS, BRC oraz HACCP" - dowiadujemy się z odpowiedzi.
"Certyfikacja ta jest potwierdzeniem spełnienia wysokich standardów bezpieczeństw żywności. Równocześnie, regularnie przeprowadzamy audyty wśród naszych dostawców, zwracając uwagę na jakość artykułów, a także zachowanie sterylności i higieny podczas całego procesu produkcji" - czytamy w dalszej części.
Idź do oryginalnego materiału