Spożycie tych produktów przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. Państwowa Inspekcja Sanitarna, w wyniku przeprowadzonych działań, stwierdziła niezgodność w zakresie zawartości glutenu w określonych partiach kwasów chlebowych, które oznaczone były jako produkty bezglutenowe. Spożycie tych produktów przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. Szczegóły dotyczące produktów: Producent: A. Dadusz, P. Oleszczak EKO-NATURA s.c., Kopyść 48, 98-100 Łask Kwas chlebowy tradycyjny 330 ml, numer partii A012026, data minimalnej trwałości: 01/2026 Kwas chlebowy tradycyjny na miodzie 330 ml, numer partii A112026, data minimalnej trwałości: 11/2026 Cannabis bread drink - Kwas chlebowy z konopią 330 ml, numer partii A012026, data minimalnej trwałości: 01/2026 Producent rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanych produktów z obrotu, a organy Państwowej Inspekcji Sani
GIS: Wycofanie bezglutenowego kwasu chlebowego ze względu na obecność glutenu
zambrow.org 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- GIS: Wycofanie bezglutenowego kwasu chlebowego ze względu na obecność glutenu
Powiązane
Białołęka kolejną dzielnicą przeciwko nocnej prohibicji
48 minut temu
Czas wspomnień: czterdziestolecie w zasięgu ręki
56 minut temu
Czterdzieści lat minęło – wspomnienia przy kuchennym stole
1 godzina temu
Polecane
Jakie zasady reklamy aptek? Rząd planuje nowelizację
4 godzin temu
Smok Słodziak wyrusza z misją: Stop kwasicy ketonowej!
9 godzin temu
Nieoczekiwane odkrycie dotyczące działania metforminy
11 godzin temu