Spożycie tych produktów przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. Państwowa Inspekcja Sanitarna, w wyniku przeprowadzonych działań, stwierdziła niezgodność w zakresie zawartości glutenu w określonych partiach kwasów chlebowych, które oznaczone były jako produkty bezglutenowe. Spożycie tych produktów przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. Szczegóły dotyczące produktów: Producent: A. Dadusz, P. Oleszczak EKO-NATURA s.c., Kopyść 48, 98-100 Łask Kwas chlebowy tradycyjny 330 ml, numer partii A012026, data minimalnej trwałości: 01/2026 Kwas chlebowy tradycyjny na miodzie 330 ml, numer partii A112026, data minimalnej trwałości: 11/2026 Cannabis bread drink - Kwas chlebowy z konopią 330 ml, numer partii A012026, data minimalnej trwałości: 01/2026 Producent rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanych produktów z obrotu, a organy Państwowej Inspekcji Sani
GIS: Wycofanie bezglutenowego kwasu chlebowego ze względu na obecność glutenu
zambrow.org 5 godzin temu
- Strona główna
- Kuchnia
- GIS: Wycofanie bezglutenowego kwasu chlebowego ze względu na obecność glutenu
Powiązane
Plastikowe atrakcje w Targach Kielce
1 godzina temu
Oto naturalne źródła witamin, które odmienią Twoje zdrowie
1 godzina temu
Polecane
Bezpłatna akcja profilaktyczna dla mieszkańców Rzeszowa
1 godzina temu
Rzekomy pomór drobiu w regionie. Rozpoczęły się kontrole
3 godzin temu
Bóle brzucha, zgaga, wzdęcia - objawy z różnymi przyczynami
17 godzin temu
Nowy sprzęt w szpitalu dziecięcym. Ułatwi leczenie cukrzycy
17 godzin temu