Spożycie tych produktów przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. Państwowa Inspekcja Sanitarna, w wyniku przeprowadzonych działań, stwierdziła niezgodność w zakresie zawartości glutenu w określonych partiach kwasów chlebowych, które oznaczone były jako produkty bezglutenowe. Spożycie tych produktów przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. Szczegóły dotyczące produktów: Producent: A. Dadusz, P. Oleszczak EKO-NATURA s.c., Kopyść 48, 98-100 Łask Kwas chlebowy tradycyjny 330 ml, numer partii A012026, data minimalnej trwałości: 01/2026 Kwas chlebowy tradycyjny na miodzie 330 ml, numer partii A112026, data minimalnej trwałości: 11/2026 Cannabis bread drink - Kwas chlebowy z konopią 330 ml, numer partii A012026, data minimalnej trwałości: 01/2026 Producent rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanych produktów z obrotu, a organy Państwowej Inspekcji Sani
GIS: Wycofanie bezglutenowego kwasu chlebowego ze względu na obecność glutenu
zambrow.org 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Kuchnia
- GIS: Wycofanie bezglutenowego kwasu chlebowego ze względu na obecność glutenu
Powiązane
Polecane
Znany kardiochirurg reklamuje suplementy? To deep fake
8 godzin temu
Specjalistyczne kursy podczas XXI Kongresu PTG
8 godzin temu
Operacja Pangea XVII – podsumowanie
13 godzin temu
Unijny projekt wykrywania cukrzycy typu 1 u dzieci
14 godzin temu
Ten suplement jest zakazany w połączeniu z kawą
14 godzin temu