GIS: Obecność glutenu w bezglutenowych chrupkach kukurydzianych [FOTO]

zambrow.org 3 godzin temu

Spożycie produktu przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. Państwowa Inspekcja Sanitarna przeprowadziła kontrolę urzędową, w wyniku której stwierdzono niezgodność w zakresie zawartości glutenu w chrupkach kukurydzianych oznakowanych jako bezglutenowe na poziomie 74,0 mg/kg (niepewność 14,8).. Spożycie produktu przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej. Szczegóły dotyczące produktu: Nazwa produktu: Chrupki kukurydziane SMA KOTEK. Produkt bezglutenowy 100 g Numer partii: 11.2025 C0 507 Najlepiej spożyć przed końcem: 11.2025 Producent: TBM Sp. z o.o., Kolejowa 7A, Kunów, 27-415 Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie. Po otrzymaniu informacji dotyczącej wykrycia zawartości glutenu w produkcie firma TBM Sp. z o. o niezwłocznie wdrożyła działania prewencyjne, informując odbiorców o zaistniałej sytuacji. Do cz

Idź do oryginalnego materiału