Gigantyczne kolejki w centrum handlowym. Chcą towar za pół ceny! Sprawdź, gdzie kupić! [25.07.2025]

warszawawpigulce.pl 1 dzień temu

W kilku punktach Warszawy, między innymi w popularnym centrum handlowym Szembeka, od poniedziałku do piątku można zaobserwować powtarzające się zjawisko: tuż przed godziną 17:00 zaczynają ustawiać się długie kolejki. Zainteresowanie nie słabnie, a wręcz rośnie z dnia na dzień. Powód? Gotowe dania obiadowe, sałatki, sushi i inne zestawy od znanej firmy cateringowej „Ślimak” można tam kupić za połowę ceny.

Fot. Warszawa w Pigułce

Zestawy oferowane przez firmę, która na co dzień obsługuje biurowce w całej Warszawie, są pełnowartościowe, świeże, zdrowe i zróżnicowane. W sprzedaży pojawiają się m.in. łosoś pieczony, kurczak w sosie miodowo-czosnkowym, lasagne z kurczakiem i szpinakiem, makaron w sosie serowym, a także potrawy kuchni azjatyckiej. Wszystkie produkty zapakowane są w szczelne opakowania, z pełnymi informacjami o składzie i wartościach odżywczych.

To, co nie zostało sprzedane w ciągu dnia w firmowych lodówkach w biurowcach, trafia pod koniec dnia do punktów sprzedaży – i to właśnie tam można je kupić z 50-procentowym rabatem. Dla przykładu: danie, które w regularnej cenie kosztuje 25 zł, tuż przed zamknięciem można dostać za jedyne 12,50 zł. To świetna okazja dla osób, które chcą zaoszczędzić, a jednocześnie zjeść coś smacznego i przygotowanego przez profesjonalistów.

Fot. Warszawa w Pigułce

Na stoisku w centrum handlowym Szembeka obowiązuje wyłącznie płatność gotówką. To niewielka niedogodność, którą większość klientów jest w stanie zaakceptować, zwłaszcza iż oferta potrafi zmieniać się codziennie i zaskakiwać różnorodnością. Klienci, którzy przychodzą tam regularnie, podkreślają nie tylko wysoką jakość, ale również fakt, iż w ten sposób pomagają przeciwdziałać marnowaniu żywności. To podejście w duchu zero waste zyskuje coraz większe uznanie, zwłaszcza wśród młodych mieszkańców stolicy.

Akcja trwa codziennie i cieszy się rosnącym zainteresowaniem. To nie tylko sposób na oszczędność, ale także odpowiedzialne podejście do konsumpcji. Dzięki takim inicjatywom jedzenie nie trafia do kosza, a mieszkańcy mają szansę na tani, gotowy i zdrowy posiłek – idealny po pracy lub w trakcie zakupów.

Idź do oryginalnego materiału