W sobotę, 23 listopada, w Jaśminow6m Dworze w Rokietnicy odbędzie się 13. edycja konkursu „Z babcinej spiżarni”. Jak informuje Starostwo Powiatowe w Jarosławiu, tegoroczna odsłona „W babcinej spiżarni” będzie nieco inna niż wszystkie. Impreza, podczas której swoje kulinarne talenty zaprezentuje osiemnaście Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu jarosławskiego, obfitować będzie wiele niespodzianek i nowości. Gospodynie wezmą udział warsztatach, które poprowadzi zwyciężczyni popularnego programu MasterChef Junior Martyna Strzelec. Warsztaty są częścią realizowanego przez powiat jarosławski międzynarodowego projektu Interreg Polska-Słowacja „Karpacka kuchnia w stylu zero waste”. W związku z tym, oprócz przedstawicielek kół, we wspólnym spotkaniu przy stole MasterChef-a zasiądzie spora, bo pięćdziesięcioosobowa grupa gości ze Słowacji. Konkursowe przetwory, podzielone na trzy kategorie: warzywa, owoce i mięsa lub ryby, oceniać będzie jury, które odwiedzi każde z osiemnastu stoisk, by poddać próbie konkursowe dzieła. Walka będzie zacięta, bo w tym roku zwycięzca (
Gala finałowa 13. edycji Konkursu Przetworów Tradycyjnych Powiatu Jarosławskiego „Z babcinej spiżarni”
ekspresjaroslawski.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Gala finałowa 13. edycji Konkursu Przetworów Tradycyjnych Powiatu Jarosławskiego „Z babcinej spiżarni”
Powiązane
Co najbardziej lubisz w świętach?
8 godzin temu
"Poważny kryzys" w branży. Tysiące wakatów
9 godzin temu
We Włoszech brakuje piekarzy pizzy. 20 tys. wakatów
9 godzin temu
Czy można sprzedawać jedzenie na ulicy?
9 godzin temu
Polecane
Zatrucie czadem w piekarni. Są poszkodowani
8 godzin temu
Pilotaż stopy cukrzycowej przedłużony o rok
14 godzin temu