Filip Chajzer nie zwalnia tempa! Po Warszawie i Łodzi przyszła pora na Katowice – już 1 lutego znany prezenter otworzy swój autorski food truck Kreuzberg Kraft Kebap tuż obok Galerii Katowickiej. Czy to będzie kulinarna rewolucja, czy kolejna modna miejscówka? Jedno jest pewne – o tym kebabie będzie głośno!
Kebs od Chajzera – hit czy kit? 🤔
Nazwa lokalu nie jest przypadkowa – Kreuzberg to kultowa dzielnica Berlina, znana z najlepszych kebabów na świecie. Chajzer postanowił przenieść tę tradycję do Polski, dodając autorski twist. Nowa lokalizacja w Katowicach dołącza do rosnącej sieci, oferując możliwość spróbowania kebaba z grillowanymi warzywami oraz starannie dobranym mięsem – do wyboru kurczak lub wołowina. W menu znajdzie się także wersja wegetariańska.
Kulinarna nowość na mapie Katowic
- Katowicka to mekka dla miłośników kuchni – można tu spróbować dań z całego świata, nie tylko w naszej strefie food court. Na placu przed Galerią często organizowane są festiwale kulinarne, które cieszą się ogromną popularnością. Liczymy, iż nasi klienci docenią wysoką jakość i doskonały smak tej autorskiej wersji kebaba, a nowy food truck będzie chętnie odwiedzanym przystankiem kulinarnym w centrum miasta – mówi Patrycja Kaszkiel, z Galerii Katowickiej.
Co ma wyróżniać Kreuzberg Kraft Kebap?
Kebab od lat jest jednym z najchętniej wybieranych fast foodów w Polsce. Kreuzberg Kraft Kebap stawia na wysoką jakość składników i nowoczesne podejście do tradycyjnej receptury. Flagowym daniem food trucka będzie döner gemüse – kebab podawany w towarzystwie grillowanych warzyw, takich jak pietruszka, cukinia, ziemniaki i papryka. Całość uzupełnią autorskie sosy na bazie jogurtu.
Gdzie i kiedy spróbować?
📍 Plac przed Galerią Katowicką,
🕛 Otwarcie: sobota, 1 lutego 2025 r., godz. 12:00
Czy kebab od Chajzera podbije Katowice? Przekonamy się już niebawem!
Kreuzberg Kraft Kebap ma wyróżniać się na tle innych street foodowych miejsc. Na razie bywa z tym różnie, twarzą jest Filip Chajzer, który po zakończeniu kariery medialnej postanowił spróbować swoich sił w gastronomii. Jego pomysł na biznes wzbudził spore zainteresowanie jeszcze przed otwarciem. Food truck, który rozpoczął działalność w Warszawie, gwałtownie zdobył popularność. Choć nie wszystkie lokalizacje jego food trucków działały bez przerwy od momentu powstania.
Katowice kontra Zabrze, który kebab będzie lepszy?
W Zabrzu swoją sieć restauracji z kebabem rozwija także były piłkarz, Lukas Podolski. niedługo zadebiutuje pierwszy lokal sieci Mangal Doner x LP10, której nazwa nawiązuje do inicjałów piłkarza oraz numeru jego koszulki. Podolski, który wielokrotnie podkreślał, iż w Polsce brakuje kebabów, które spełniałyby najwyższe standardy jakości, postanowił wprowadzić swoją markę do naszego kraju. Jego celem jest zaoferowanie Polakom kebabów na miarę europejskich trendów, a Mangal Doner x LP10 ma być odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na autentyczne, pyszne dania w tej kategorii. Lokal ma powstać na placu wolności w miejscu, gdzie w Zabrzu do 2018 roku działała restauracja McDonald’s.