Desery z truskawkami wyglądają bardzo apetycznie, niestety, czasem jedynie przez 15 minut po wyjęciu z lodówki. Później wiele owoców „matowieje”. Można jednak temu zapobiec. Dlatego zdradzę Wam prosty trik – glazura! Dzięki niej truskawki na wierzchu nie tylko się nie wysuszą, ale też będą błyszczeć jak świeżo zerwane z krzaka. W sklepach są dostępne gotowe glazury do ciast (najczęściej w proszku, do rozrobienia z wodą), ale jeżeli nie traficie na takie, wystarczy zwykła żelatyna – ta sama, którą wykorzystujemy do galaretki. Trzeba ją tylko lekko posłodzić w trakcie przygotowywania, żeby nie zepsuć smaku deseru.
Ewa Wachowicz: Tarta cytrynowa z truskawkami
angora24.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Tarta cytrynowa z truskawkami
Powiązane
Nowa wystawa w Podlaskim Muzeum Kultury Ludowej
7 godzin temu
Bardzo interesujące fakty o Korei Południowej
7 godzin temu
Polecane
Czy psy mogą jeść wiśnie i czereśnie?
11 godzin temu
Triathloniści zarazili się norowirusem
1 dzień temu
Sześć kąpielisk nad Zatoką Gdańską zamkniętych
1 dzień temu