Obecnie jadalne kasztany możemy kupić w wielu warzywniakach albo marketach spożywczych, chociaż nie tylko. Ja całkiem niedawno dowiedziałam się, iż kilka drzew tego rodzaju rośnie w okolicach Krakowa. Chętnie więc kupuję kasztany zebrane prosto spod drzewa. Jak je przyrządzić? To bardzo proste. Można je ugotować albo upiec w piekarniku. Kiedy je gotuję, to po prostu wrzucam do wrzącej wody. jeżeli zaś chodzi o pieczenie, to należy pamiętać o tym, by wcześniej każdą sztukę naciąć. jeżeli tego nie zrobimy, to kasztan może „wybuchnąć” w trakcie pieczenia. Niezależnie od metody, zawsze należy zarezerwować około 40 minut na ich przygotowanie.
Ewa Wachowicz: Risotto z jadalnymi kasztanami
angora24.pl 9 godzin temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Risotto z jadalnymi kasztanami
Powiązane
Znana jest przyczyna masowego zatrucia w Mierzynie
2 godzin temu
Polecane
Cukrzyca — pierwsza niezakaźna epidemia na świecie
2 godzin temu
Groźne zatrucia dzieci. Resort zapowiada zmiany
3 godzin temu