Obecnie jadalne kasztany możemy kupić w wielu warzywniakach albo marketach spożywczych, chociaż nie tylko. Ja całkiem niedawno dowiedziałam się, iż kilka drzew tego rodzaju rośnie w okolicach Krakowa. Chętnie więc kupuję kasztany zebrane prosto spod drzewa. Jak je przyrządzić? To bardzo proste. Można je ugotować albo upiec w piekarniku. Kiedy je gotuję, to po prostu wrzucam do wrzącej wody. jeżeli zaś chodzi o pieczenie, to należy pamiętać o tym, by wcześniej każdą sztukę naciąć. jeżeli tego nie zrobimy, to kasztan może „wybuchnąć” w trakcie pieczenia. Niezależnie od metody, zawsze należy zarezerwować około 40 minut na ich przygotowanie.
Ewa Wachowicz: Risotto z jadalnymi kasztanami
angora24.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Risotto z jadalnymi kasztanami
Powiązane
Polecane
Zatrucie tlenkiem węgla w Darłowie. Trzy osoby poszkodowane
11 godzin temu
Trwają zapisy na tegoroczny bieg „Policz się z cukrzycą”
16 godzin temu
„Środy z dietetyką”. Spotkanie poświęcone cukrzycy [FOTO]
18 godzin temu
Nowy cykl spotkań w sokólskiej bibliotece
18 godzin temu