Nie zachęcam do robienia ciasta francuskiego od podstaw – to dość czasochłonny proces, wymagający wielokrotnego składania i wałkowania, aż uzyskamy wielowarstwową strukturę placka. Dzisiaj można je po prostu kupić w sklepie. Kiedyś, w czasach, gdy ciasto francuskie było trudno dostępne, przygotowywałam je z mamą, dlatego doskonale pamiętam, jak bardzo pracochłonne jest to zajęcie. w tej chwili jednak mamy o wiele łatwiejszy dostęp do gotowego wyrobu. Ważne, aby wybrać dobrej jakości produkt, zwracając uwagę, czy w składzie znajduje się masło, a nie jego zamiennik.
Ewa Wachowicz: Przystawki z ciasta francuskiego
angora24.pl 4 dni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Przystawki z ciasta francuskiego
Powiązane
Auchan wycofuje popularne produkty. Mogą być niebezpieczne
1 godzina temu
Biedronka wprowadziła nową opłatę. Zmiany od stycznia
1 godzina temu
Polecane
Szkolenie dla społecznych edukatorów cukrzycy
20 godzin temu
Pobiegnij i „Policz się z cukrzycą”
21 godzin temu
Czy płyn chłodniczy jest szkodliwy dla ludzi?
1 dzień temu