Mało kto wie, iż prawdziwy ser feta wytwarza się wyłącznie w Grecji według tradycyjnej receptury. Jego historia sięga czasów starożytnych, a pierwsze wzmianki pojawiały się już w literaturze Homera, gdzie w „Odysei” wspomniano o owczym serze przechowywanym w glinianych naczyniach. Dziś feta posiada unijny certyfikat pochodzenia, co gwarantuje jej autentyczność i niepowtarzalny smak. jeżeli wybieracie się na wakacje do Grecji, to koniecznie musicie tego sera spróbować! Warto też przywieźć ze sobą kawałek jako smaczną pamiątkę.
Ewa Wachowicz: Makaron ze szpinakiem i fetą
angora24.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Makaron ze szpinakiem i fetą
Powiązane
Ta ryba jest gorsza choćby od pangi. Polacy wciąż jedzą
1 godzina temu
Piastowski Raj – bezglutenowa uczta dla wszystkich
1 godzina temu
16. Festiwal Opolskich Smaków na zakończenie wakacji
1 godzina temu
Goście odeszli, ale uraza pozostała
2 godzin temu
Niechęć Dymka do wujka: Mroczne uczucia w rodzinie
2 godzin temu
Polecane
Czy dzieci potrzebują detoksu? Lekarz rozwiewa wątpliwości
16 godzin temu
Sport amatorski a suplementacja – co wybierają Polacy?
21 godzin temu