Mało kto wie, iż prawdziwy ser feta wytwarza się wyłącznie w Grecji według tradycyjnej receptury. Jego historia sięga czasów starożytnych, a pierwsze wzmianki pojawiały się już w literaturze Homera, gdzie w „Odysei” wspomniano o owczym serze przechowywanym w glinianych naczyniach. Dziś feta posiada unijny certyfikat pochodzenia, co gwarantuje jej autentyczność i niepowtarzalny smak. jeżeli wybieracie się na wakacje do Grecji, to koniecznie musicie tego sera spróbować! Warto też przywieźć ze sobą kawałek jako smaczną pamiątkę.
Ewa Wachowicz: Makaron ze szpinakiem i fetą
angora24.pl 5 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Makaron ze szpinakiem i fetą
Powiązane
Odkryj Arabię Saudyjską tej zimy
4 godzin temu
Gmina Tymbark – warsztaty piernikowe w bibliotece
6 godzin temu
Ciecz nienewtonowska u Biedronek
6 godzin temu
Nowy rok, nowa Ty?
7 godzin temu
Polecane
Chorujesz na cukrzycę? Zobacz jak ją kontrolować
10 godzin temu
Wlaka o życie i sprawność
14 godzin temu
Podejrzenie podtrucia tlenkiem węgla na osiedlu Kolonia
17 godzin temu
Przewóz gotowy na WOŚP
22 godzin temu















