Mało kto wie, iż prawdziwy ser feta wytwarza się wyłącznie w Grecji według tradycyjnej receptury. Jego historia sięga czasów starożytnych, a pierwsze wzmianki pojawiały się już w literaturze Homera, gdzie w „Odysei” wspomniano o owczym serze przechowywanym w glinianych naczyniach. Dziś feta posiada unijny certyfikat pochodzenia, co gwarantuje jej autentyczność i niepowtarzalny smak. jeżeli wybieracie się na wakacje do Grecji, to koniecznie musicie tego sera spróbować! Warto też przywieźć ze sobą kawałek jako smaczną pamiątkę.
Ewa Wachowicz: Makaron ze szpinakiem i fetą
angora24.pl 3 tygodni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Makaron ze szpinakiem i fetą
Powiązane
Jajka po turecku z jogutem. Przepis na pożywne śniadanie
1 godzina temu
Co i za ile? Targowiska pełne sezonowych produktów
1 godzina temu
Polecane
Zaprezentowano unikalną lalkę Barbie
10 godzin temu
Barbie jakiej jeszcze nie było. Ta lalka ma przełamać tabu
19 godzin temu
Czerwone flagi nad Bałtykiem. Wiele kąpielisk zamkniętych
20 godzin temu