To tradycyjna potrawa, której głównym składnikiem jest fermentowana kapusta, ale może zawierać także inne warzywa, np. rzodkiewki, czosnek czy imbir. W Polsce zwykle kojarzymy ją z kapustą pekińską, która jest mniej wyrazista w smaku i szybciej fermentuje niż nasza kapusta. Kimchi jest uznawane za zdrowe danie, pełne witamin, probiotyków i minerałów, które wspomagają trawienie i mają pozytywny wpływ na florę bakteryjną jelit. Dzięki procesowi fermentacji staje się bogate w kwas mlekowy, co sprawia, iż jest łatwiej przyswajalne i ma adekwatności oczyszczające organizm.
Ewa Wachowicz: Kimchi z kapusty pekińskiej
angora24.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Kimchi z kapusty pekińskiej
Powiązane
V Piknik Motocyklowy w Łęczycy
41 minut temu
Cytrynowa degustacja w Akademii Malucha
1 godzina temu