To tradycyjna potrawa, której głównym składnikiem jest fermentowana kapusta, ale może zawierać także inne warzywa, np. rzodkiewki, czosnek czy imbir. W Polsce zwykle kojarzymy ją z kapustą pekińską, która jest mniej wyrazista w smaku i szybciej fermentuje niż nasza kapusta. Kimchi jest uznawane za zdrowe danie, pełne witamin, probiotyków i minerałów, które wspomagają trawienie i mają pozytywny wpływ na florę bakteryjną jelit. Dzięki procesowi fermentacji staje się bogate w kwas mlekowy, co sprawia, iż jest łatwiej przyswajalne i ma adekwatności oczyszczające organizm.
Ewa Wachowicz: Kimchi z kapusty pekińskiej
angora24.pl 4 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Kimchi z kapusty pekińskiej
Powiązane
Białołęka kolejną dzielnicą przeciwko nocnej prohibicji
31 minut temu
Czas wspomnień: czterdziestolecie w zasięgu ręki
39 minut temu
Polecane
Jakie zasady reklamy aptek? Rząd planuje nowelizację
4 godzin temu
Smok Słodziak wyrusza z misją: Stop kwasicy ketonowej!
9 godzin temu
Nieoczekiwane odkrycie dotyczące działania metforminy
11 godzin temu