Zima to pora roku, kiedy, niestety, nie jesteśmy już w stanie zdobyć świeżych grzybów. w tej chwili najlepiej jest więc wykorzystać te suszone. Osobiście uwielbiam grzybobranie, więc zawsze mam w spiżarni zapas tych darów lasu pod różnymi postaciami. Do gotowania wykorzystuję zwykle suszone borowiki. jeżeli akurat ich nie macie, to z powodzeniem zastąpicie je podgrzybkami. Warto jednak zdawać sobie sprawę z tego, iż w tej chwili bez problemu można dostać je w wielu sklepach spożywczych albo na straganach. Ujmę to tak: aromat prawdziwków w połączeniu z wołowiną to… prawdziwy obłęd.
Ewa Wachowicz: Bitki wołowe z suszonymi grzybami
angora24.pl 4 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Bitki wołowe z suszonymi grzybami
Powiązane
Smażenie sfermentowanego rekina to nie jest dobry pomysł
2 godzin temu
Kompot z czerwonej porzeczki na zimę
4 godzin temu
Polecane
Czarny bez – czy aby zawsze taki zdrowy?
2 godzin temu
MRNA uczy jelita samoobrony
6 godzin temu
Jedz zdrowo, kontroluj cukier, żyj pełnią życia…
11 godzin temu
Tusk ostro o PiS. "Zawsze gotowi zatruć radość"
12 godzin temu