Magda Gessler nie tylko urządza "Kuchenne rewolucje" w lokalach w całej Polsce, ale sama prowadzi własne restauracje. Najsłynniejszą jest warszawska "U Fukiera", której menu, a zwłaszcza ceny potraw, zawsze budzą ogromne emocje. Nie inaczej jest tym razem, gdy w social mediach opublikowano właśnie świąteczne menu. Ile trzeba zapłacić za bożonarodzeniowe dania?
REKLAMA
Zobacz wideo Gessler musiała stanąć w obronie córki. "Grosza ode mnie nie wzięła"
Magda Gessler znów szaleje z cenami. Można zbankrutować
Restauracja "U Fukiera" jest już gotowa na święta, a wraz z nią pojawiło się świąteczne menu. Można w nim znaleźć oryginalne wariacje tradycyjnych potraw w nowym i nietypowy wydaniu, jak np. faworki z karpia, które są podawane z puree i sosem aioli z chrzanem. Za tak ciekawie brzmiące danie trzeba jednak słono zapłacić, a mianowicie aż 89 złotych. Nieco mniej będzie kosztować dorsz w zalewie słodko-kwaśnej z chrupiącymi i marynowanymi warzywami. Taki przysmak to koszt 59 złotych.
jeżeli jednak szukamy potraw za mniej niż 50 złotych, to tu można sięgnąć po rubinowy barszcz z uszkami wypełnionymi borowikami, który kosztuje dokładnie 49 złotych. Z kolei na deser można zjeść korzenno-miodowy piernik z powidłami śliwkowymi, który kosztuje 39 złotych. Skusicie się? Dajcie znać w naszej sondzie na dole strony!
Jak wypadły pierogi od Magdy Gessler na tle innych, znacznie tańszych? Wiemy!
Redaktorka Plotka, Iwona Smyrak, miała okazję przeprowadzić tzw. blind test pierogów. Na jej talerz trafiły pierogi z marketu, z pobliskiej jadłodajni oraz świątecznego cateringu "U Fukiera" Magdy Gessler. Redaktorka zasłoniła swoje oczy i tylko na podstawie smaku oceniała pierogi. Okazało się, iż pierogi, które wzięła na pierwszy ogień, były sporym rozczarowaniem. "Farszu było sporo, jednak był bardzo mało wyrazisty, a grzybowy charakter był ledwie wyczuwalny. Żaden konkretny smak nie wysuwał się na pierwszy plan - dominowało za to ciasto. Całości zabrakło solidnego doprawienia" - pisała. Jesteście ciekawi, jak smakowały pierogi od Magdy Gessler? Koniecznie przeczytajcie wszystko TUTAJ.










