Cztery festiwale w jednym miejscu! Co dzieje się w hali CRS w drugi weekend kwietnia?

wzielonej.pl 1 dzień temu

Festiwal Azjatycki, Sakura Festiwal Japoński, Festiwal Trunków Rzemieślniczych i… Festiwal Kawy i Słodyczy! Wszystkie te wydarzenia odbyły się równocześnie w Centrum Rekreacyjno-Sportowym w Zielonej Górze w drugi weekend kwietnia.

Na miejscu czekały najróżniejsze przysmaki kuchni azjatyckiej, amerykańskiej, tureckiej, portugalskiej, gruzińskiej i… wymieniać można w nieskończoność. Nie zabrakło również stoisk z zarówno rozgrzewającymi, jak i orzeźwiającymi napojami.

Wystawcy serwowali dania przygotowane na miejscu. O tym, czego można było spróbować, opowiedziała nam Anna Tomczyk z Wrocławia.

Przygotowaliśmy kilka dań kuchni orientalnej. Mamy m.in. topokki, czyli takie koreańskie kluseczki, gimbap, czyli uproszczając takie koreańskie sushi, ale Koreańczycy bardzo nie lubią, jeżeli w ten sposób się je nazywa. Mamy również jalfrezi, czyli taką potrawę z Radżastanu, z boczniaków z okrą w kremowym sosie pomidorowym, którą serwujemy z ryżem basmati. Serwujemy dzisiaj również ramen

Na festiwalu nie zabrakło również japońskich klasyków.

Jesteśmy z Warszawy i na stoisku oferujemy sushi, onigiri, sushi burgery i tak dalej. Wszystko jest zrobione tutaj na miejscu, tylko i wyłącznie ze świeżych produktów

A czy zielonogórzanie wyszli z hali CRS z pełnymi brzuchami? Zapytaliśmy!

Wydarzenie trwa również w niedzielę, do godziny 18:00.

Idź do oryginalnego materiału