
Ciasto Pijane Rafaello – wilgotne, kokosowe i obłędnie pyszne
Ciasto Pijane Rafaello – wilgotne, kokosowe, nasączone likierem, z gęstym kremem budyniowym bez masła. Prosty, efektowny przepis na wyjątkowe ciasto.
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji i delikatnym aromacie alkoholu. Jest wilgotne, miękkie, pięknie nasączone likierem kokosowym i przełożone gęstym kremem budyniowym z wiórkami. To wypiek, który wygląda efektownie, a jednocześnie robi się go naprawdę prosto — idealny na święta, rodzinne uroczystości i każdą okazję, kiedy masz ochotę na coś naprawdę bardzo smacznego.
https://www.youtube.com/embed/zeDGD4FFIVE

![Ten trik uratuje ci sernik aż do Trzech Króli. Mało kto o nim wie [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2024/07/Ciasto.jpg)
![BOCHNIA. Przedsiębiorcy podzielili się z potrzebującymi [ZDJĘCIA]](https://bochniazbliska.pl/wp-content/uploads/2025/12/DSC_1135_wynik.jpg)












