Zawijane jagodzianki to w zasadzie dalekie krewne szwedzkich cynamonek – kanelbullar. Robi się je bardzo podobnie z taką różnicą, iż ciasto jest zwijane wokół nadzienia z jagód, a nie z pasty cynamonowej. Są przepyszne, bardzo aromatyczne i pełne jagód. Dzięki dodatkowi pasty tangzhong, którą robi się z wody i mąki, ciasto jest maślane i bardzo delikatne. […]
- Strona główna
- Kuchnia
- Zawijane jagodzianki
Powiązane
TYLKO U NAS! PIERWSZY DZIEŃ ANDRZEJA DUDY NA EMERYTURZE
1 godzina temu
Widzisz taki ślad w kuchni? To mole spożywcze
2 godzin temu
Polecane
Czy milioner cofnie starzenie? - protokół BLUEPRINT
4 godzin temu
Dieta nie wyleczy chorej tarczycy. Ekspert ostrzega
4 godzin temu
Rawscy diabetycy zwiedzają Polskę
10 godzin temu