Zawijane jagodzianki to w zasadzie dalekie krewne szwedzkich cynamonek – kanelbullar. Robi się je bardzo podobnie z taką różnicą, iż ciasto jest zwijane wokół nadzienia z jagód, a nie z pasty cynamonowej. Są przepyszne, bardzo aromatyczne i pełne jagód. Dzięki dodatkowi pasty tangzhong, którą robi się z wody i mąki, ciasto jest maślane i bardzo delikatne. […]
- Strona główna
- Kuchnia
- Zawijane jagodzianki
Powiązane
Pafos chce przyciągać zamożniejszych turystów
5 godzin temu
Polecane
Triathloniści zarazili się norowirusem
4 godzin temu
Sześć kąpielisk nad Zatoką Gdańską zamkniętych
9 godzin temu
Wykryto toksyczną substancję. Sanepid zamyka kąpieliska
10 godzin temu
Wykryto niebezpieczną substancję. Sanepid zamyka kąpieliska
10 godzin temu
Wykryto "mazistą substancję". Sanepid zamyka kąpieliska
10 godzin temu