Zapomnij o bułce tartej, jest lepszy sposób na chrupiącą panierkę do ryby. Filet jest lżejszy, smaczniejszy i bardziej soczysty

smakosze.pl 2 tygodni temu
Tradycyjna panierka z bułki tartej działa jak gąbka – chłonie tłuszcz i zamienia delikatny filet w ciężką, smażoną skorupę. Zamiast niej warto sięgnąć po keto panko z mąki łubinowej i nasion konopi. Efekt? Ryba wychodzi jak z najlepszej tempury – złocista, chrupiąca i soczysta w środku.Tylko 8 g węglowodanów i aż 32 g białka w 100 g gotowej mieszanki.Zawiera nasiona konopi – źródło kwasów omega-3 i omega-6 w idealnych proporcjach.Panierka nie chłonie tłuszczu – smażenie trwa krócej i wymaga mniej oleju.Skład: mąka łubinowa, błonnik ziemniaczany, nasiona konopi.Delikatny, orzechowy smak podkreśla rybę, nie ją przytłacza.
Idź do oryginalnego materiału