W Żabce robi się naprawdę włosko.
Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, manualnie formowanej, produkowanej we Włoszech i dostępnej w formie ciepłej przekąski tylko w Żabce. To jednak nie koniec – Żabka ogłasza rekrutację do jego zespołu. W ramach nietypowej oferty pracy poszukiwanych jest 10 Testerów Włoskości, którzy pomogą Stefano w misji szerzenia miłości do włoskiego smaku i stylu życia.
Praca marzeń
Zadaniem wybranych testerów będzie nie tylko smakowanie prawdziwej włoskiej pinsy, ale też wspólne ocenianie, czy serwowane danie naprawdę oddaje ducha włoskiej kuchni. To nie tylko smak – to także atmosfera, zapach, sposób podania, a nawet… poziom włoskiego luzu.
W skład „pakietu testerskiego” wchodzą m.in.:
- udział w wyjątkowym evencie z Stefano Terrazzino, który odbędzie się 20 lipca w Warszawie,
- voucher na lekcję włoskiego tańca ze Stefano,
- roczny kurs języka włoskiego online,
- zestaw gadżetów w klimacie pinsy: koszulka i przypinka,
- no i oczywiście – pinsa za free!
To oferta dla tych, którzy kochają włoskie smaki, dobrze czują się w mediach społecznościowych i mają ochotę zostać częścią kulinarnego eksperymentu, który wykracza poza typowy lunch break.
Włoska jakość pod okiem eksperta
Wybór Stefano Terrazzino na eksperta włoskości nie był przypadkowy. Znany z miłości do swojej ojczyzny, artysta od lat promuje włoską kulturę w Polsce – teraz także za pośrednictwem wyjątkowej współpracy z Żabką. Jego rolą będzie nie tylko nadzór nad spójnością smaku i formy Pinsy Italiana, ale też łączenie smaków z pasją i emocjami.
Wszystko w ramach wyjątkowej akcji promocyjnej, jakiej w Żabce jeszcze nie było.
Pinsa Italiana jest dostępna w dwóch wersjach: z pesto bazyliowym oraz z kiełbasą salsiccia i cebulą. Wypiekana w Lombardii i dostarczana do wybranych sklepów Żabki, stanowi ukłon w stronę prawdziwej włoskiej tradycji.