Warszawski hit kebabowy wkracza do Lublina. To jeden z najwyżej ocenianych przez Książula lokali z kebabem

spottedlublin.pl 1 dzień temu
Zdjęcie: Tendur Kebab przygotowuje się to otwarcia pierwszego w Lublinie lokalu przy deptaku


Tendur Kebab – warszawski fenomen

Tendur Kebab przy al. Jana Pawła II w Warszawie zdobył uznanie Książula, znanego youtubera specjalizującego się w recenzowaniu kebabów. W swoich materiałach Książulo wielokrotnie podkreślał wyjątkowość tego lokalu, szczególnie chwaląc wypiekany na miejscu lawasz, który według niego jest „najlepszym lawaszem w mieście”.

Książulo docenił również jakość kraftowego mięsa oraz możliwość samodzielnego dozowania sosów dostępnych na stolikach. Jedyne zastrzeżenie dotyczyło niewielkiej ilości sosu w wersji na wynos, dlatego Książulo zaleca spożywanie kebaba na miejscu.​

Tendur Kebab wkracza do Lublina

Po sukcesie w Warszawie i otwarciu lokalu w Częstochowie w lutym 2025 roku, Tendur Kebab planuje ekspansję do Lublina. Nowy lokal powstaje przy ul. Krakowskie Przedmieście 9, w miejscu, gdzie wcześniej działał Bobby Burger. w tej chwili realizowane są prace wykończeniowe, a na witrynie lokalu widnieje informacja „Wkrótce otwarcie”, co sugeruje, iż inauguracja nastąpi w najbliższych tygodniach.

fot. DW

Menu i ceny w Tendur Kebab Lublin

W Tendur Kebab Lublin klienci będą mogli wybierać spośród różnych wariantów kebaba:​

  • Lawasz z kurczakiem:
    • L (140g) – 22 zł
    • XL (170g) – 26 zł
    • XXL (200g) – 32 zł
  • Lawasz z mięsem wołowo-baranim lub mieszanym:
    • L (140g) – 23 zł
    • XL (170g) – 27 zł
    • XXL (200g) – 33 zł
  • Kebab w bułce z kurczakiem:
    • 140g – 24 zł
    • z grillowanym serem (130g) – 29 zł
  • Kebab w bułce z mięsem wołowo-baranim lub mieszanym:
    • 140g – 25 zł
    • z grillowanym serem (130g) – 30 zł
  • Danie talerz kebab (frytki, kasza lub ryż):
    • z kurczakiem: 150g – 34 zł, 200g – 38 zł
    • z mięsem wołowo-baranim lub mieszanym: 150g – 36 zł, 200g – 42 zł
  • Grill:
    • Iskender kebab – 42 zł

Ceny są konkurencyjne i porównywalne z warszawskimi, co może przyciągnąć zarówno studentów, jak i mieszkańców Lublina poszukujących jakościowego kebaba w przystępnej cenie.​

Czy Lublin powtórzy sukces Warszawy?

Po rekomendacji Książula, warszawski Tendur Kebab odnotował znaczny wzrost popularności, z kolejkami sięgającymi ponad godziny oczekiwania. jeżeli lubelski lokal utrzyma ten sam standard jakości, istnieje duża szansa, iż stanie się równie popularny wśród mieszkańców Lublina.

Idź do oryginalnego materiału