-Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych UZ bierze czynny udział w badaniach winogron, winorośli i wina. Stanowimy centrum badań nad żywnością, a wino tą żywnością także jest – opowiadała w naszym plenerowym studiu dr Justyna Korycka-Korwek z LOIiWA. W ośrodku sprawdzane są takie parametry wina, jak kwasowość czy zawartość dwutlenku siarki. Więcej w całej rozmowie.
- Strona główna
- Kuchnia
- W Kalsku badają lubuskie wina [WIDEO]
Powiązane
Dzisiaj lato żegnają Cimanie.
1 godzina temu
Śledź to przy nim pikuś. Na jednym się nie skończy
1 godzina temu
Powódź skaziła ziemię rolną? Mamy komentarz specjalisty
1 godzina temu
Polecane
Czy małe dzieci powinny przyjmować leki na otyłość?
11 godzin temu
Nowości w diabetologii | Relacja z EASD 2024
1 dzień temu
Insulina czy insuliny?
1 dzień temu