Szybki przepis na słone pity z pesto i mozzralleą: Smakują wyśmienicie!

fajnainspiracja.pl 1 tydzień temu

Szukasz nowych smakowitych inspiracji, aby wywołać uśmiech na twarzy swoich bliskich? W takim razie trafiłeś we adekwatne miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne chrupiące paluszki z pesto i mozzarellą! Przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo!

Czy już zaczynasz się ślinić? Więc załóż czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i przygotujmy tę pyszną przystawkę w postaci chrupiących pączków z pesto i mozzarellą!

Nietypowa, ale świetna bułka ziemniaczana nadziewana mięsem mielonym, sosem pomidorowym i serem

Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj ten kakaowy deser!


Lepsze niż pizza: wystarczy zetrzeć ziemniaki i przygotować pikantny placek ziemniaczany z warzywami, pomidorami i serem.

Co będzie potrzebne:

  • 450 g ciasta francuskiego
  • 200 g pesto
  • 300 g mozzarelli
  • 20 g masła
  • 1 jajko

Jak postępować:

1) Zacznij od podzielenia ciasta francuskiego na pół.

2) Pierwszy kawałek ciasta posmarować pesto.

3) Zetrzeć mozzarellę.

4) Posypać pesto serem.

5) Następnie przykryć drugim arkuszem ciasta.

6) W kolejnym kroku pokrój ciasto w ten sposób i posmaruj je roztopionym masłem.

7) Teraz umieść jeden pasek ciasta na drugim.

8) dzięki szpikulca dociśnij ciasto do siebie.

9) Teraz wystarczy wykonać samo śmigło.

10) Umieść śmigło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj je roztrzepanym jajkiem.

11) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

INSTRUKCJE WIDEO DLA CHRUPIĄCYCH ŚMIGIEŁ:

Idź do oryginalnego materiału