Sypię do mielonych, smakują jak z restauracji. Babcie nie znają tego składnika

smakosze.pl 1 godzina temu
Sypię do mielonych, smakują jak z restauracji. Babcie nie znają tego składnika Lead: Wystarczy szczypta kminu rzymskiego, by zwykłe kotlety mielone zyskały głębię znaną z tureckich köfte. Orientalny aromat łączy się z delikatną słodyczą mięsa, a w ustach pojawia się lekka, przyjemnie ciepła nuta orzechowa.Kmin rzymski dodaje mięsu intensywnego, lekko dymnego posmaku i podbija orzechową nutę.Idealna proporcja to 1 łyżeczka przyprawy na ½ kg mięsa mielonego razem z jajkiem, bułką i cebulą.Przyprawa wspiera trawienie, pobudza wydzielanie żółci i enzymów trzustkowych, więc cięższy obiad staje się lżejszy dla żołądka.Rregularne sięganie po kmin rzymski pomaga obniżać poziom „złego” cholesterolu LDL.
Idź do oryginalnego materiału