Soczysta smażona rolada z kurczaka nadziewana prosciutto i serem: idealne połączenie smaków i tekstur. To pyszne danie łączy w sobie delikatność kurczaka z bogatym smakiem szynki prosciutto i rozpływającego się sera. Ta rolada będzie gwiazdą każdego stołu i oczaruje każdego miłośnika dobrego jedzenia.
Idealny tort z jagodami i mascarpone z ciasta francuskiego
Smażona rolada z kurczaka nadziewana prosciutto i serem
Szybkie i łatwe przygotowanie soczystej szarlotki
[co_będzie_nam_potrzebne]
- Pierś z kurczaka 500 g
- Ser 6 plastrów
- Szynka prosciutto 6 plastrów
- Mąka 100 g
- Bułka tarta 60 g
- Jajka 2-3 sztuki
- Sól i mielony pieprz
- Olej do smażenia 500 ml
Szybki deser z ciasta francuskiego i delikatnego kremu
Jak będziemy postępować:1) Umyć i oczyścić kurczaka. Pokroić pierś kurczaka na plastry o grubości około 0,5 cm. Dobrze pokrój mięso.
2. Najpierw posyp piersi kurczaka solą i pieprzem.
3. Połóż plaster sera na wierzchu. Następnie równomiernie rozłożyć plaster prosciutto.
4. Zwinąć mięso tak, aby dobrze przykryło ser. Uformować wszystkie roladki i wstawić do lodówki na 30 minut.
5. Umieść 100 g mąki na talerzu. Na drugim talerzu umieścić 60 g bułki tartej. Na trzecim talerzu roztrzep 2-3 jajka.
6. Po 30 minutach lub gdy bułeczki zastygną, wyjmij je z lodówki.
7. Obtocz każdą bułeczkę w mące. Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku. Na koniec w bułce tartej. Upewnij się, iż są dobrze obtoczone ze wszystkich stron, łącznie z końcami.
8. Wlej olej na patelnię do wysokości dwóch palców. Podgrzewaj olej przez kilka minut. Następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego.
9 Smażyć roladki ze wszystkich stron przez około 15 minut.
10. Po usmażeniu wyjmij je na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar oleju i gotowe!
Smacznego!