Pyszne spaghetti z warzywami i mięsem mielonym na czerwonym winie

fajnainspiracja.pl 5 miesięcy temu

Pyszne spaghetti z warzywami i mięsem mielonym w czerwonym winie to idealne danie dla miłośników włoskiej kuchni z nutką luksusu. To spaghetti staje się nie tylko smacznym, ale także atrakcyjnym wizualnie daniem. Przygotuj się na to, iż ten przepis stanie się Twoim ulubionym sposobem na delektowanie się klasycznym spaghetti.

Lepsze niż pizza: wystarczy zetrzeć ziemniaki i przygotować pikantny placek ziemniaczany z warzywami, pomidorami i serem.

Niepowtarzalne ciasto orzechowe z bananami, czekoladą i bitą śmietaną: Krok po kroku

[co_zjemy]

  • Oliwa z oliwek – według uznania
  • sól – do smaku
  • 250 g spaghetti

Mieszanka:

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 czerwony kapar/pieprz
  • 400 g mięsa mielonego
  • sól i mielony czarny pieprz – do smaku
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 4 pomidory
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • parmezan – do smaku
Jak będziemy postępować:

1) Wlać oliwę z oliwek do rondla na kuchence z wrzącą osoloną wodą i dodać spaghetti, ugotowane zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale najlepiej al dente.

2. Dodaj drobno posiekaną cebulę na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek – smaż przez 1-2 minuty na małym ogniu na złoty kolor, następnie dodaj drobno posiekany czosnek – smaż razem, następnie dodaj startą marchewkę i pokrojone w kostkę czerwone kapary / paprykę – smaż razem.

3. Następnie dodać mięso mielone, doprawić solą i mielonym czarnym pieprzem – wymieszać i wlać czerwone wytrawne wino – przez cały czas mieszać, a na koniec dodać starte pomidory i doprawić większą ilością soli i suszonej bazylii – dobrze wymieszać.

3. Na koniec dodać ugotowane al dente spaghetti – dobrze wymieszać i posypać startym parmezanem.

4. Podawaj pyszne spaghetti z warzywami i mięsem mielonym w czerwonym winie i posypane parmezanem z miłością i wspaniałym smakiem!

Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!

Idź do oryginalnego materiału