Słynna Pasta Z Cukinii, Która Zachwyca Całą Zimę: Takiego Smarowidła Jeszcze Nie Robiłaś.

latwyprzepis.com 7 miesięcy temu

Bardzo prosty przepis na legendarny krem ​​z cukinii, jakiego jeszcze nie jadłaś. Świetnie komponuje się z mięsami, rybami jako przystawka na świątecznym stole lub jako wyjątkowa przekąska.

Składniki:

  • 2 kg cukinii
  • 200 g słodkiej papryki
  • 200 g marchwi
  • 3 ząbki czosnku
  • 1kg pomidorów
  • 140 g koncentratu pomidorowego
  • 120 ml oleju roślinnego
  • 100 g granulowanego cukru
  • 80 ml octu 9%
  • pepperoni

Przygotowanie:

Z cukinii usuń skórę i nasiona, pokrój ją w kostkę. Marchewkę, paprykę i pomidory pokroić na średniej wielkości kawałki.

Po przygotowaniu przetrzyj warzywa przez maszynkę.

Włóż sprasowaną mieszaninę do garnka, postaw na kuchence i gotuj na dużym ogniu. Gotuj w wysokiej temperaturze przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Po 20 minutach dodać cukier, przecier pomidorowy, olej i zmniejszyć temperaturę. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut. Następnie dodajemy ostrą paprykę według uznania (do smaku możemy też użyć suszonej ostrej papryki), wyciśnięty czosnek i ocet. Mieszaj i gotuj przez ostatnie 5 minut.

Gotuj łącznie przez 35 minut. Po upływie tego czasu wyłącz ogień i wlej mieszaninę do wysterylizowanych szklanek.

Nie trzeba go konserwować. Zamykamy szklanki wstępnie wysterylizowanymi pokrywkami i odwracamy je do góry nogami. Przykryj je kocem i pozwól im ostygnąć.

Życzymy smacznego

L’article Słynna Pasta Z Cukinii, Która Zachwyca Całą Zimę: Takiego Smarowidła Jeszcze Nie Robiłaś. est apparu en premier sur Latwy Przepis.

Idź do oryginalnego materiału