Śliwka w Mieszku. Ta propozycja podbiła żołądki gorzowian

radiogorzow.pl 2 godzin temu

Restauracja Hotelu Mieszko została uznana za najsmaczniejszą wśród wszystkich lokali biorących udział w Nocnym Szlaku Kulinarnym. Tym razem tematem przewodnim była śliwka.

Tegoroczna edycja była rekordowa. Uczestnikom wydarzenia wydano blisko 28, 5 tysiąca porcji degustacyjnych. To o 10 tysięcy więcej niż dwa lata temu i ponad 8 tysięcy więcej niż w roku ubiegłym.

Zwycięska restauracja, przez najbliższy rok nosić będzie miano Królowej Gorzowskiej Gastronomi. Dodajmy, iż drugie miejsce zajęła restauracja Aneri, a trzecie Tabana. Mówi prezydent Jacek Wójcicki:

– To fantastyczna impreza, bardzo potrzebna gorzowskiej branży gastronomicznej – mówi Less Gondor, właściciel Hotelu Mieszko:

Nagrody trafiły dziś także w ręce mieszańców, którzy odwiedzili wszystkie kawiarnie i restauracje biorące udział w imprezie, a także do tych, którzy najciekawiej opisali zjedzone dania. W tej konkrecji pierwsza nagroda trafiła do Karoliny Gaweł:

Dodajmy, iż podczas tegorocznej imprezy daniami ze śliwki częstowało 50 lokali gastronomicznych.

Organizatorzy zapewniają, iż za rok znów pójdziemy Nocnym Szlakiem Kulinarnym.

Relacja foto na naszym radiowym fecebooku

Idź do oryginalnego materiału