Wrzesień to piękny czas, kiedy dom wypełnia szczególny aromat: czas na śliwki. W placku drożdżowym, kruchej tarcie, zamknięte w słoikach w formie chutney i powideł. Śliwki mają wszechstronną naturę, a za cierpliwe podejście odwdzięczają się wspaniałym smakiem w ponure zimowe wieczory.
- Strona główna
- Kuchnia
- Śliwka nie tylko w kompot
Powiązane
Biała kuchnia odchodzi. Te kolory wnętrz robią teraz furorę
1 godzina temu
Japończycy jedzą na potęgę. To skarb dla tarczycy
1 godzina temu
Polecane
Zakupy spoza UE? Uważaj na cło, VAT i dodatkowe opłaty
18 godzin temu
Tabletki do kontroli. GIS bierze się za rynek suplementów
18 godzin temu
Kwartalnik nr 2/2025 (69)
19 godzin temu
Kawa z imbirem: sposób na zdrowie
22 godzin temu