Wrzesień to piękny czas, kiedy dom wypełnia szczególny aromat: czas na śliwki. W placku drożdżowym, kruchej tarcie, zamknięte w słoikach w formie chutney i powideł. Śliwki mają wszechstronną naturę, a za cierpliwe podejście odwdzięczają się wspaniałym smakiem w ponure zimowe wieczory.
- Strona główna
- Kuchnia
- Śliwka nie tylko w kompot
Powiązane
Jesteś u nas samodzielna!
57 minut temu
Jeszcze więcej ton żywności z Ukrainy
5 godzin temu
Polecane
ALERT RCB. Pilne ostrzeżenie dla mieszkańców
12 godzin temu
Żyj zdrowo – dziewanna
13 godzin temu
04.11.2025 Żyj zdrowo – dziewanna
14 godzin temu
Chemikalia wokół nas – jak szkodzą kobietom w ciąży?
17 godzin temu
Czy wirom może być nowym wskaźnikiem dysbiozy?
17 godzin temu
Kolejki do lekarzy. Blisko 800 tysięcy nieodwołanych wizyt
18 godzin temu












